БДЖ предоставя намаления за ученици и студенти при пътуване с влак

3568
БДЖ предоставя намаления за ученици и студенти при пътуване с влак
Снимка: БГНЕС

От БДЖ припомнят за 50%-те намаления, които правят за ученици, студенти и докторанти. Поводът е първият учебен ден и предстоящото начало на академичната година във висшите учебни заведения. Условието е учащите да са до 26 навършени години. Намалението е за билетите във втора класа на всички пътнически и бързи влакове.

За да се възползват от отстъпката, кандидатите трябва да закупят железопътна карта "Учащ". Картата се издава във всички железопътни гари и бюра в страната срещу снимка и уверение от съответното учебно заведение. При представяне на снимката и необходимия документ, картата се издава веднага на място. Цената на железопътна карта "Учащ" е 1.00 лв. и е валидна от 1-и октомври до 30-и септември на следващата година.

Избираме сами местата си във влака с нова система на БДЖ

От днес БДЖ внедрява пълната функционалност на новата резервационна система. Чрез нея клиентите ще могат сами да избират запазено мяст...

При закупуване на железопътна карта "Учащ" ползвателите могат да закупят отново с 50 % отстъпка и абонаментна карта за един или три месеца, като по този начин цената на всяко тяхно пътуване ще бъде още по-ниска. Допълнително предимство е фактът, че абонаментните карти важат за пътуване както с пътнически, така и с бърз влак, без да се доплаща разлика в цената заради различната категория на влака.

Учащите на възраст до 26 навършени години ползват допълнителни намаления и при пътувания в група. "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД предлага 75 % намаление от редовната цена на билетите за организирани групи от минимум 10 души.

Желаещите трябва да представят писмо и поименен списък в два екземпляра с посочени дати на раждане на участниците в групата, заверени с подпис и печат от учебното заведение. В случай, че пътуващите в групата ученици или студенти са от различни учебни заведения, тогава те задължително трябва да представят и железопътна карта "Учащ". Преподавателите, които придружават групата (1 преподавател на 10 учащи), ползват също 75 % намаление от цената на билета, припомнят от БДЖ.

На учебните заведения, БДЖ предлага унифициран формуляр за заявка за групово пътуване. Формулярът и регламента за организиране на групови пътувания, са публикувани на официалната интернет страница на дружеството (www.bdz.bg).

БДЖ ще насърчава пътниците си да четат

БДЖ, съвместно с български издателства, стартира кампанията „Чети във влака“, която цели да стимулира четенето на книги по ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?
Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Към края на 2023 г. по сметката на Фонда за безопасност на движението по пътищата би трябвало да има налични повече от 423 млн. лв. Това казват експертите...