Бебе лама от зоопарка във Варна намери своя осиновител

35863
Бебе лама от зоопарка във Варна намери своя осиновител
Снимка: Getty Images/ Guliver

Първото осиновяване в зоопарка на Варна вече е факт – преди два дни бебето лама, родено на 15-ти септември м.г., намери своя благодетел в лицето на Антон Филипов. Той кръсти животното с красивото име Матилда, съобщават от общината.

Вече има кандидат-осиновители за маймунчето, лопатарчето и за част от носатите мечета, съобщи управителката Иванка Стоянова. Целият екип на зоопарка изказва благодарност за проявената доброта и се надява много други хора да последват този пример.

Жп връзката между Бургас и Варна се осъществява с автобус през Карнобат

С автобус до Карнобат бяха извозени пътници, решили да използват влак, за да пътуват от Бургас в посока Варна. Причината е повреда в ...

Кампанията под мотото „Осинови бебетата на зоопарк Варна!” цели да се подпомогне дейността на зоологическата градина. „Тези средства ни позволяват да се осигурят по-добри условия за отглеждане на нашите любимци и те да се чувстват още по-добре”, посочи още управителката. Сумите, които трябва да се заделят, могат да бъдат получени от управата на зоокъта.

Със стопани се оказаха и 9 кучета, осиновени само за ден от общинския приют в Каменар. Други 3 четириноги са в процес на изчакване - те също ще бъдат осиновени след изпълнение на законовите изисквания, контролирани от Българската агенция за безопасност на храните.

Снимка: архив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com