Без обществени поръчки и за ремонтите на оградата по границата

1061
Без обществени поръчки и за ремонтите на оградата по границата
Снимка: БГНЕС

Ремонтите и поддръжката на оградата на границата ще става без обществени поръчки. Това предвиждат промени в Закона за обществените поръчки, внесени от председателя на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ и Християн Митев от "Обединени патриоти".

Припомняме, че с поправки от 2016 г. беше решено, че самото изграждане на оградното съоръжение по границата с Турция също ще става без търг. Според внесените сега промени задължителните процедури по Закона за обществените поръчки (ЗОП) няма да важат не само за дейностите по изграждането на оградата по българската граница, но и поддържането ѝ.

"Златната" ограда по границата и как КОЙ отново е намесен

Няколко избрани фирми са получили изключително високи суми от държавата, за да построят оградата по границата ни с Турция. Това показва...

Според мотивите на вносителите ремонтите, които се налагат било поради повреда на оградата от нарушители, било поради природни стихии или по други причини, трябва да бъдат извършвани максимално бързо, за да не се повишават рисковете за националната сигурност и да се противодейства адекватно на незаконната миграция. Днес (21 февруари) предложението ще се гледа от парламентарната правна комисия.

Законопроектът всъщност съдържа само един текст – корекция на чл. 13, ал. 1, т. 18 ЗОП, където след думата изграждане се добавя и "поддръжка".

В мотивите към сегашния законопроект се сочи, че заинтересованите от промяната в ЗОП са държавните органи, на които е предоставено управлението на съответните участъци от "инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип" по границата, а именно – МВР и областните управители на Хасково, Ямбол и Бургас

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com