Безшумни трамваи ще преминават по "Г. М. Димитров"

36765
Безшумни трамваи ще преминават по "Г. М. Димитров"

Трамвайните мотриси, които ще преминават по столичния булевард "Г. М. Димитров", ще са напълно безшумни. Това заяви пред журналисти главният архитект на София Петър Диков.

По думите му обаче те са много опасни, именно защото са изключително безшумни. Затова и мотрисите навсякъде в Европа издават специални звуци, за да се пазят пешеходците, посочи той.

Сигнал за бомба затвори летище "София"

Сигнал за бомба затвори двата терминала на летище "София". Мъжки глас съобщил за взривно устройство в 15,40 ч., предаде бтв. В момент...

Новата трамвайна линия от Семинарията до "Дървеница" и "Студентски град" е компонент от проекта за интегриран столичен градски транспорт, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативната програма за регионално развитие 2007-2013 г.

Тя ще осигури на жителите на кв. "Изгрев" по-бърз транспорт. Ще се намалят и задръстванията, които сега стават на бул. "Никола Вапцаров" и край Семинарията, предаде КРОСС.

Друго предимство е по-бързото придвижване до центъра и до Централната гара. Проектът осигурява пряк достъп до метростанциите - бул. "Г. М. Димитров", "Стадион В. Левски", "Сердика" и "Лъвов мост", посочват от Общината.

Всички перони на спирките по новата трамвайна линия ще бъдат ремонтирани и оборудвани с нови навеси и електронни информационни табла. Ще бъдат подменени всички водопроводни отклонения по цялата улица, минаващи под трамвайната линия.

Античния комплекс под базиликата "Света София" готов за туристи

Античния музеен комплекс под базиликата "Света София" е готов за своето откриване, което предстои утре. Това стана ясно по време на инс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество