Бизнес Парк София се променя: По-високо, по-красиво, по-модерно (ВИДЕО)

14233
Бизнес Парк София се променя: По-високо, по-красиво, по-модерно (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

Бизнес Парк София в квартал Младост е едно от най-големите специализирани бизнес пространства у нас. Открит е през 2001 г., а днес в него работят над 14 000 души в над 120 различни компании.

В крак със световните тенденции, Бизнес паркът започва да придобива едно по-модерно лице, благодарение на фондация "Колективът" и много артисти, архитекти и приятели на ж.к. Младост и столицата. Бизнесът си е бизнес, но акцентът вече ще бъде насочен към хората и средата, както и към създаването на градски център от нов тип, предлагащ възможност за всякакви активности и събития, паралелно с развиването на изключително ценната офис среда.

Снимка: Actualno.com

Реализацията на проекта стартира през 2022 г., когато едно от най-големите международни архитектурни бюра започва работа по стратегия за промяна на Бизнес парка, неговите функции и развитието му. Създават се нови архитектурни проекти за промените в парка, както и различни работилници за споделяне на идеи за развитието му. Само преди дни приключи фестивал "Паркът", с който се даде официален старт на голямата промяна на офисното пространство в ж.к. Младост. Всъщност, фестивал е много обикновена дума за цветното, пищно и феерично тържество, в което се превърнаха трите празнични дни. С творческата сила на "Колективът" и техните артистични и новаторски идеи, фестивал "Паркът" се случи при огромен интерес, пълна подкрепа от жителите на квартала и активно участие на множество талантливи артисти.

Най-хубавото е, че артистичното "ехо" ще продължи през цялата година с различни дейности и инициативи, които ще превърнат Бизнес Парк София в любимо място не само за работа, но и за срещи и културни преживявания.

Една от атракциите на фестивала, която ще остане цветен акцент и притегателен център на Бизнес Парка и занапред, е най-големият хоризонтален графит в София, създаден на покрива на една от сградите. Там е и новият дом на "100 стола", които вдъхват успешно живот на занемарените пространства.

Снимка: Actualno.com

Какво предстои? В следващите месеци в Бизнес Парк София ще се създаде нова визуална комуникация и стандартизирано обозначение на обектите за по-добър ориентир. Ще има и цялостно подобряване на инфраструктурата, подмяна на настилките, изграждане на маршрути за хора в неравностойно положение, както и такива за малки деца, подмяна на осветлението и реконструиране на входовете на парка за по-лесен достъп. В самите сгради също ще се случат важни обновления, които да създадат по-добра и съвременна работна среда, както и възможност за коуъркинг. Предстои и изграждане на сграда 16, която ще маркира следващия етап в развитието на целия район.

Ще следим отблизо как се променя Бизнес Парк София, защото столицата ни има нужда от това място, което да предлага всички възможности за интеракции в модерния свят, съчетаващи бизнес, социален живот, културно обогатяване и възможност за чисто забавление за цялото семейство.

Снимка: Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com