Близки на моряците: Държавата е съпричастна, съчувства

3810
Близки на моряците: Държавата е съпричастна, съчувства

Имаме уверението на господин Борисов, че държавата е съпричастна и ни съчувства в този случай, но ще изчакаме завръщането на министър Цветанов от Испания и тогава ще коментираме.

Това бе единственото, което казаха близките на задържаните български моряци от кораба "Св. Николай", който бе задържан в Испания с 3 тона кокаин.

Думите бяха на Ивелина Атанасова, която е близка на един от моряците. Роднините на задържаните днес дойдоха в МС, за да се срещнат с премиера Борисов, но отказаха да коментират за какво конкретно са говорили.

Припомняме, че близките на задържаните моряци в Испания изпратиха писмо до премиера Борисов, до министрите Цветанов и Младенов, и до председателя на парламента Цецка Цачева.

В него те посочиха: "Желаем дипломатическото представителство на Република България в Кралство Испания, да установи правния статут на нашите близки, необходимостта от наемане на адвокати, както и тяхното физическо и психическо състояние. Имайте предвид, че членове от екипажа имат нужда от лекарствени продукти, надяваме се, с Вашата помощ, те да бъдат осигурявани", пишат близките на задържаните българи.

Те припомниха и думите на премиера Бойко Борисов, който заяви, че службите не са имали възможност да информират техните близки. "Изхождайки от Вашите думи, г-н министър-председател, че е не е имало начин българските служби да информират нашите съпрузи, синове и деца, за превоза на наркотици, вярваме, че те са невинни!", писаха роднините.

21-членният екипаж на плаващия под флага на България моторен кораб "Св. Николай" бе арестуван в Испания, заради откритите на борда 3 тона кокаин.

Редактор: Георги Иванов

Борисов се среща с близките на моряците от "Св. Николай"

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне днес с близките на задържаните български моряци от кораб "Св. Николай". Срещата е предвидена да ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com