Близо 50% от поколението Z предпочита нестандартните вкусове при ниско алкохолните и безалкохолните напитки

1745
Близо 50% от поколението Z предпочита нестандартните вкусове при ниско алкохолните и безалкохолните напитки
Снимка: Карлсберг България

Повече от половината от представителите на поколението Z (18-25 г.) избират новите и дори необичайни вкусове, когато консумират ниско алкохолни или безалкохолни напитки.* Те се влияят в по-силна степен от емоционалното изживяване, което им предлагат марките, както и от техния външен вид, социална ангажираност и устойчивост в сравнение с предходните поколения.

Младите потребители съзнателно избират продукти, които им доставят както вкусово, така и сетивно удоволствие, и са склонни да плащат не само за качество, но и за споделянето на специални моменти в ежедневието, свързани с консумацията на любимите им напитки.

Близо 55% от потребителите в глобален план опитват нови вкусове и аромати, веднага щом бъдат пуснати на пазара. Преобладаваща част от тях са любопитни да тестват и споделят нови и премиум продукти. Интересът към нискоалкохолните напитки с добавено овкусяване също продължава да нараства: +6.7% за 2019 г спрямо 2018 г. Жените предпочитат повече плодовите вкусове, докато мъжете – цитрусовите и свежи нотки.

Съвременният активен начин на живот неизбежно влияе върху потребителските навици. След напрегнат ден, консумацията все по-често се измества у дома, в тесен семеен или приятелски кръг, като се наблюдава нарастващ интерес към опитване на нови комбинации и експерименти с вкусовете, както и към персонализацията на продуктите. 89% от потребителите в глобален аспект потвърждават, че биха избрали даден продукт, ако е създаден така, че да отговори на техните индивидуални нужди. Колкото по-близо е марката до хората и техните лични потребности, толкова по-склонни са те да я изберат.

Вариациите на плодови вкусове нарастват сред всички категории, а младите потребители са тези, които търсят разнообразие и консумация на иновативни продукти за сметка на традиционните напитки. Тенденцията към здравословен начин на живот води до намаляване или отказ от алкохол във все повече моменти на консумация, както и до стремеж към удоволствие и почивка с лека напитка в ръка.

С цел да отговори на новите тенденции и да бъде максимално близо до потребителите, Карлсберг България лансира стратегическата си платформа „Светът на вкусовете“. Лидерът на бирения пазар в България започва активно да разширява портфолиото си от безалкохолни бири и овкусени напитки. Амбицията на компанията е да наложи на пазара иновации, които да разнообразят предлаганите вкусове за потребителите.

Благодарение на силните марки и установени традиции в производството на бира, платформата “Светът на вкусовете“ следва посоката на глобалната стратегия на Карлсберг Груп SAIL’27 – Beyond Beer (Отвъд бирата). Компанията си поставя за цел да представи на българските потребители вариации от овкусени и безалкохолни продукти, които могат да бъдат консумирани по всяко време от активното ежедневие.

През тази година портфолиото на водещия сайдер у нас – Somersby, ще бъде допълнено от два нови вкуса – Портокал и Маракуя, което продължава линията на екзотични миксове в марката. За пръв път, Somersby представя и безалкохолен вариант с вкус на Горски плодове, който е много популярен на други пазари поради освежаващия си вкус.

Пиринско продължава развитието си в посока привличане на по-млади потребители с безалкохолния бирен микс Пиринско Бодро с вкус на лимон и на малина. Новото предложение запазва връзката на марката с природата и планината, но дава един различен прочит на бирата, насочен към любителите на безалкохолни напитки и плодови вкусове. Пиринско Бодро е подходящо за консумация във всеки момент от активното ежедневие - по време на спорт, работа или при нужда от освежаване, като част от здравословния начин на живот.

Популярната марка Кроненбург Блан 1664 ще увеличи присъствието си у нас за всички любители на нестандартните вкусови комбинации. Тази пшенична бира с нотки на цитрус и кориандър е изключително подходяща за топлите летни дни. Синята бутилка е уникална за бирен продукт на българския пазар, като до момента той привлича интереса на потребителите в Западна и Източна Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...