Близо 7000 дръвчета засадиха служители на Нестле България и доброволци в „Новата гора край София-2“

1880
Близо 7000 дръвчета засадиха служители на Нестле България и доброволци в „Новата гора край София-2“
Снимка: Нестле България

Само за три часа на 7 май служители на компанията и десетки доброволци, сред които се отличаваха семействата с деца, успяха да засадят последните 1 000 дъбови фиданки, предвидени за пролетния сезон в „Новата гора край София-2“ на Столична община.

Горските експерти и родителите разказваха на децата как след години ще могат да посещават това място и да се радват на гората, в чието създаване са участвали лично.

С 10 000 дръвчета Нестле България прави още една стъпка в борбата с климатичните промени

Със засаждането на 10 000 дръвчета Нестле България поставя началото на инициативата си „Залесяваме активно“, партнирай...

По този начин Нестле България продължава изпълнението на глобалния ангажимент на компанията да засади 200 000 000 дръвчета до 2030 г. в районите, от които набавя суровини. Само у нас компанията използва в производството си 2 500 тона родна пшеница.

Инициативата „Залесяваме активно“ е част от партньорството на компанията на инициативата „Новата гора край София“ на Столична община, която предоставя обработен терен, инструменти и дъбови фиданки за залесяването. В рамките на 3 акции служители на Нестле и стотици доброволци засадиха близо 7000 дъбови фиданки. Останалите 3 000 от планираните в кампанията ще бъдат засадени през есенния залесителен сезон.

„Сега говорим за засадени фиданки, а след няколко години ще станем свидетели как те се превръщат в гора. Няма по-знаков символ от това да оставиш нещо трайно след себе си, от което ще се ползват децата и внуците ни. Точно за това усилията на Столична община, на нас като отговорен бизнес, на отговорните родители, които редовно се включваха в залесяването със своите деца, давайки им реален пример какво е обичта към семейството и планетата като дом, на Министерството на околната среда и водите, е това, което прави нещата да се случват. Защото устойчивото бъдеще е възможно само с устойчиви и съвместни усилия“, коментира Нели Ангелова, директор „Комуникации“, Нестле, Югоизточен пазар.

 „Залесяваме активно“ на Нестле България е дългосрочен ангажимент на компанията, който ще продължи през годините и с други подобни инициативи в цялата страна. Компанията активно ще работи за създаване на устойчиви партньорства по посока на залесяване и последваща грижа с всички заинтересовани организации и институции.

Нестле България спестява на българската природа 188 литра вода всяка минута

Нестле България отбелязва Международния ден на водата със специално видео от фабриката си в София, в което споделя добрите практики в с...

В рамките на този залесителен сезон, освен засаждането на 10 000 фиданки в „Новата гора края София“, Нестле България ще продължи партньорството си със Столична община като ще засади  кестени и липи в градската част на столицата. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com