БНТ: Отразяваме равнопоставено всички кандидати

14206
БНТ: Отразяваме равнопоставено всички кандидати

Българската национална телевизия спазва безусловно принципа за равнопоставеност и значимост на всички кандидати при отразяването на техните прояви по време на настоящата кампания за избор на депутати в Европейския парламент. Това се казва в официална позиция на БНТ, изпратена до медиите.

В писмото се казва още:

НФСБ: БНТ и БНР ни игнорират

Националният фронт за спасение на България (НФСБ) критикува остро националните медии БНТ и БНР за тенденциозното отношение и игнориране...

"Осъществяването на предизборна агитация в програмите на обществената медия е съобразено със специфичните правила в Изборния кодекс, решенията на Централната избирателна комисия, както и условията в Споразумението между БНТ и политическите сили.

Преди да бъде подписано споразумението, ръководството на БНТ даде възможност на всички партии и коалиции в открит разговор да дискутират и обсъдят формите на предизборна агитация.

БНТ не може да отразява предизборни прояви, без те да са заявени предварително от кандидатите в предвидените в споразумението срокове.

Държавата одобри предизборните тарифи на БНТ и БНР

Министерският съвет прие постановление за определяне на тарифата, по която партиите, коалициите от партии и инициативните комитети ще...

Националната телевизия се придържа стриктно към установеното законодателство и затова предизборната кампания се осъществява само в рамките на специално предназначените за тази цел предавания".

Припомняме, че вчера Националният фронт за спасение на България разкритикува остро националните медии БНТ и БНР за “тенденциозното отношение и игнорирането на дейността на най-голямата извънпарламентарна политическа сила в България – Патриотичния съюз около НФСБ”. "Отразяването на дейността на другите политически партии и независими кандидати за изборите за ЕП в държавните медии включва както техни лични участия, така и изявите на партиите, които представляват. Отразяване на дейността на ПП НФСБ от страна на националните медии за съжаление няма”, заявиха патриотите и припомниха текст от Изборния кодекс, който задължава БНТ и БНР да бъдат обективни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com