Бойко Ноев: Никоя армия не може да бъде изхранена с 600 млн. евро

4093
Бойко Ноев: Никоя армия не може да бъде изхранена с 600 млн. евро
Снимка: БГНЕС

Армия като днешната българска армия няма начин да бъде изхранена и поддържана с 600 милиона евро. Това подчерта в интервю БНР експертът и бивш министър на отбраната Бойко Ноев.

По думите му няма такава армия, която да може в този размер, с тази структура, с тези задачи да може да живее, да функционира с 600 милиона евро.

Бойко Ноев: Има признаци, че министърът на икономиката участва в група за пране на пари

"Съществуват всички признаци, че министърът на икономиката участва или съдейства на организирана група за пране на пари. Професори по т...

Според Ноев това дълбоко противоречие между размер на армията, задачи, структура и средства води до това, че в армията вече има много свободни места.

"Хората масово напускат. Следствие от това е и бунтът на пилотите. Това беше своеобразен бунт. Това не бяха двама души, които имаха неразположение. Това беше цялата авиобаза. Ако прикриваме проблемите под масата, нищо няма да бъде решено", заяви министърът.

"Аз симпатизирам на пилотите, защото те по някакъв начин показаха, че това повече не може да продължава, но имам и несъгласие с начина, по който те направиха своя протест. Те трябваше по официален път с докладни записки, както и техният командир по команден път, да сезират своите началници по командната линия, че базата не може да продължава да изпълнява своите задачи", добави още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com