Борисов: Цветанов трябваше да маха "глави"

4480
Борисов: Цветанов трябваше да маха "глави"
Министърът не е човекът, който трябва да обучи криминалните работници, оцени премиерът

Премиерът Бойко Борисов за пореден път показа, че иска оставки в МВР, макар че те не се случват.

"Цветан Цветанов трябваше да вземе и „главата” на някои от големите началници, защото грешките, които допуснаха в тези две операции показват слаба професионална квалификация. Министърът не е човекът, който трябва да обучи криминалните работници, как се прави оглед и как се държи заподозрян за убийство, за да не се самоубие. Нивото на наказанията, които се налагат ги определя министърът на вътрешните работи, но аз считам, че на някои от професионалните ръководители той трябваше да прецени, връщайки нещата на операциите назад, трябваше да поиска оставки. Именно и заради това толкова се зашумя по този случай. Повтарям, професионалното ръководство на тези операции беше изключително слабо", заяви премиерът Бойко Борисов в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия.

Скандал в НС. Костов нарече Цветанов "страхливец"!

Със сериозен скандал мина изслушването на вътрешния министър Цветан Цветанов в Народното събрание. Той се появи в парламента, за да отг...

Премиерът коментира и тежката зимна обстановка.

"Създадена е максимално добра организация за почистване на автомагистралите в страната и към момента те са проходими. Нашите съседи - Румъния - пуснаха код „червено”, което наложи ние да спрем ТИР-овете, тъй като те не могат да влязат в Румъния и ще задръстят движението. Създали сме максимално добра организация, но много умолявам хората, които нямат нужда да излязат и могат да отложат с два дни пътуването си, да си останат вкъщи или да ползват влак или друг транспорт, тъй като наистина бурята е страховита, особено в Северна България. Правим всичко възможно да почистим магистралите, те са проходими. Но повтарям - особено в Разградско, Русенско, в Северна България ветровете са много силни и навяванията са изключително големи – положението е тежко. Изпратили сме тежки машини там да работят”, поясни Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com