Борисов, Найденов и Кокинов отново ще бъдат разпитани

5733
Борисов, Найденов и Кокинов отново ще бъдат разпитани

Бившият премиер Бойко Борисов, ексземеделският министър Мирослав Найденов и уволненият вече градски прокурор на София Николай Кокинов трябва да бъдат разпитани повторно за скандалния разговор в Банкя, пише БГНЕС. Това се налага, тъй като първоначалните им разпити по образуваната проверка след изтичане на записите от разговора вече са невалидни, съобщава в. "Труд".

На 24 юни проверката, която трябваше да установи кой е бил "записвачът", е станала досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Така Борисов, Найденов и Кокинов трябва да дадат показания, този път като свидетели по делото. Дали това вече се е случило или предстои, засега Софийската районна прокуратура не съобщава.

От записите, разпратени до няколко редакции в края на април, стана ясно, че Кокинов и Найденов са отишли в дома на Борисов в Банкя. Двамата се оплакват на бившия премиер кой е в по-тежко положение. Найденов - заради обвиненията му за корупция, принуда и служебна злоупотреба, а Кокинов - защото бил "репресиран отвсякъде". Докато тримата нищят сексуалната ориентация на прокурори и журналисти, Кокинов осведомява събеседниците си, че се очаква обвинението срещу Найденов да пробие през жената, с която живее. По-късно, според тълкуванието на властите, се оказа, че предупреждението на прокурора не е престъпление.

Сега тримата трябва отново да отговорят на въпроса дали са знаели, че са записвани. От аудиозаписа изглежда, че "бръмбарът" е върху Найденов. Ще се изяснява дали той е знаел. И.д. говорителят на районна прокуратурата Радослав Димов обясни вчера, че срокът на разследването изтича на 26 август, но е поискано удължаването му с 4 месеца. Разследващите ще установяват как е направен записът и с какво устройство.

Николай Кокинов обжалва уволнението си в съда

Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов е обжалвал уволнението си в съда. На 7 август Върховният административен съд е образу...

В разговорите в Банкя юристи откриха поне пет нарушения на закона - сред тях - възпрепятстване на наказателно преследване, търговия с влияние, изнасяне на класифицирана информация, злоупотреба с европейски средства, незаконно подслушване. След като записите стигнаха до медиите, Кокинов подаде оставка като градски прокурор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com