Борисов ще сече наред заради бонусите!

11942
Борисов ще сече наред заради бонусите!
Всички трябва да внесат парите в сметка за болни деца до петък или ги чака уволнение

След засиления обществен натиск и вълната от скандали около вземаните завишени бонуси от държавния служители, премиерът Бойко Борисов постанови всички министри, зам.-министри, началници на политически кабинети и областни управители да върнат сумите до петък.

Нареждането бе дадено пред министрите в началото на днешното правителствено заседание. Премиерът заяви още, че ако взетите бонуси не бъдат върнати или дарени, в понеделник ще внесе структурни промени в кабинета или директно ще уволнява.

Крайна наглост!

Да изтърпиш близо половин час да гледаш в сутрешен блок една закърняла и ояла се чиновническа извадка на българския политически синдром...

Борисов призова за това и предишния кабинет, „които са вземали в пъти повече".

"Длъжностните лица в условията на криза няма да вземат допълнителни пари. Едни бонуси, други ДМС, трети от участие в бордове и така нататък. Тъй като четвъртък и петък съм на Съвет, в петък като се върна ще пиша до ДПС. Те са ми пратили писмо кои от този кабинет са вземали такива пари. В петък ви е крайният срок. Повтарям, който не ги е върнал или дарил парите в сметката за болните деца, в понеделник, ако е министър, ще има структурни промени в парламента и ще внеса искане за смяната му. Ако е заместник-министър, ще го уволня, а ако е началник на политически кабинет и не е уволнен от съответния министър, ще бъде сменен министърът. Тъй като в петък аз ще подпиша писмо-отговор, в което ще кажа, че в този кабинет няма такива хора и всеки, който попадне под чертата, ще означава, че аз съм излъгал, което не може да се случи, и в понеделник ще направим необходимите промени", каза премиерът пред министрите.

Минути по-рано депутатите отхвърлиха предложение на ПГ на Коалиция за България за изслушване на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков относно размера на изплатените възнаграждения през 2011 г. под формата на допълнителни бонуси или допълнително материално стимулиране (ДМС) на служителите от администрацията на изпълнителната власт – общо и по ведомства.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com