Борисов за гръцката блокада с чувство за абсолютна безизходица: Дори няма на кой да се обадиш

2708
Борисов за гръцката блокада с чувство за абсолютна безизходица: Дори няма на кой да се обадиш
Снимка: БГНЕС

Вече дори няма на кой да се обадиш, на всички сме се обадили по 5-6 пъти. На всички сме се молили. На всички сме се обяснили. Снимки, записи, ципури, танци и колегата (вероятно гръцкият премиер Алексис Ципрас, бел.ред.) казва - нямам контрол. Това заяви от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на депутатите Красимир Каракачанов от ПФ и Явор Хайтов от БДЦ относно блокада на българо-гръцката граница.

Какво прави българското правителство, за да се осъществят търговско-икономическите връзки и кога ще падне тази блокада, попита Хайтов при развиване на въпроса.

Борисов: И ние се съмнявахме за картел на горивата, КЗК вероятно са усетили вятъра на промяната

Поздравявам КЗК, че най-сетне са излезли с решение, което до голяма степен е в унисон със съмненията, които имахме и ние. Това каза пре...

В отговора си Бойко Борисов изрази безсилието на българската държава относно проблема на границата и протестните действия на гръцките фермери и редицата стачки, които се случват в Гърция.

Мислех си как да построя отговора си, но той е на-лесен да се отговори с една дума, започна премиерът на България.

С тези хора просто вече не знам, каза Борисов. Той заяви, че е готов да изслуша предложения и съвети по въпроса за отблокирането на границата. "Не знам какво мога да направя повече", добави той.

Борисов заяви, че многократно е говорил с гръцкия премиер Алексис Ципрас, с Европейската комисия и с "колегите" от ЕС. Получавам единствено като отговор "Нямаме контрол върху тях", каза Бойко Борисов.

Всеки ден пишем писма, заяви още той, като определи блокадите като "безобразие". Всички форми на дипломация, сме ги изчерпали, добави Борисов.

Гръцки прокурор нареди взимане на мерки срещу блокадата на границата от фермерите

Прокурор Ефтерпи Кутцамани от гръцкия Върховен съд нареди съдебните власти в Гърция да предприемат мерки срещу фермерите, които продълж...

Те се дърпат, за да минат бежанците и след това затварят границата за нашия транспорт, нямам логично обяснение, посочи Бойко Борисов.

"Официалните власти (в Гърция, бел.ред.) казват, че нямат никакъв контрол, водят преговори", посочи министър-председателят, изтъквайки още веднъж за писмата от комуникацията между двете съседни държави.

"Всеки ден пишем, последните писма аз съм ги диктувал на външния министър", заяви Бойко Борисов. По думите му писмата към ЕК са започвали с подчертаване на това, че "безобразието продължава".

Положението в нашата южна съседка е бежанците и стачките е такова, каза той, като отново заяви, че "с радост" ще чуе предложения.

Всичко, каквото можем, сме изказали, повтори още веднъж Борисов в рамките на 3-минутото си време за отговор. "И колегата казва "Няма какво да направим", повтори той. "Това е геноцид към нашите хора", заяви също така Бойко Борисов.

Шофьор на ТИР при границата с Гърция най-вероятно е с инсулт

57-годишен български шофьор на ТИР, чакащ на опашка прeди гръцката граница на ГКПП Кулата - Промахон, най-вероятно е получил инсулт ран...

Съжалявам, че отговорът ми е такъв, но наистина се чувствам в абсолютна безизходица, завърши министър-председателят.

В дубликата си към отговора на премиера Явор Хайтов заяви, че има един оставащ ход и това е воденето на съдебни дела. По думите на Хайтов възможно решение от българска страна са "дела до дупка".

Припомняме, че българските превозвачи заявиха, че смятат да заведат дела срещу гръцкия синдикат, организиращ протестните действия, в български съдилища. Възможност е по-нататък да се подадат жалби и в гръцки съдилища.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com