Борисов за ситуацията в Слънчев бряг: Няма угодия в нищо

1301
Борисов за ситуацията в Слънчев бряг: Няма угодия в нищо
Снимка: БГНЕС

Има една българска поговорка – „Няма угодия в нищо“. Ако държавата не ползва репресивните си функции, пита се къде е държавата. В обратния случай – пак същото“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешния парламентарен контрол в отговор на питане на депутата от Реформаторския блок и бивш зам.-кмет на Бургас Костадин Марков дали ще разпореди проверките в Слънчев бряг да се извършват по-дискретно, за да се спаси туристическият сезон.

Борисов: И утре мога да обявя кандидат-президента, но ме дразните и затова - септември

Без никакво значение за мен е кога ще са изборите за президент. Това, което ме притеснява е, че политическите партии абдикират от тези ...

Борисов каза, че от началото на летния сезон туристите в Бургаска област са с 18 % повече в сравнение с миналата година, а тепърва започват юли и август, пише Topnovini.bg.

За юни месец миналата година приходите са били 800 млн. лв., към днешна дата за юни са с 200 млн. лв. повече - 1 млрд. лв. С една дума тревогата ви, че ще се провали туризмът или сезона - за 15 дена разликата е 200 млн. лв. плюс от бюджета“, заяви премиерът.

Борисов посочи още, че от проверките на собствениците на скъпите коли по морето в бюджета са влезли допълнителни 1 млн. лв. от спестени ДДС, акциз или недоказан произход. Той обяви, че това е факт, въпреки че едва 30 на сто от притежателите на автомобили се проверяват сериозно.

Стана ясно и, че проверките в Слънчев бряг след престрелката, при която бе ранен Димитър Желязков-Очите, а бодигардът му Александър Алексиев - убит, ще се разширят и ще обхванат планинските курорти и големите ресторанти в страната.

Борисов страда от съда - плаща 11 пъти повече на Сидеров, защото не е изпаднал в депресия

Бойко Борисов е поискал да съди Волен Сидеров по Наказателния кодекс заради интервю на лидера от „Атака” преди три години п...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com