Борисов заръча: Всеки моряк да признава и да казва

4375
Борисов заръча: Всеки моряк да признава и да казва

Всеки да признава и да казва и да посочва кой, как, каквото знае.

Това заръча премиерът Бойко Борисов на близките на задържаните в Искания 21 български моряци при срещата си с тях,.

Премиерът сподели, че е изпратил вътрешния министър Цветан Цветанов, който утре ще отиде в Испания. В един момент от разговора една от жените, дошли при премиера с молба за подкрепа от държавата каза, че моряците са професионалисти, "но за наркотрафиканти не стават".

След самата среща единственото, което близки на моряците заявиха пред чакащите ги медии бе това, че имат уверението на "Борисов, че държавата е съпричастна и съчувства в този случай".

Припомняме, че близките на задържаните моряци в Испания изпратиха писмо до премиера Борисов, до министрите Цветанов и Младенов, и до председателя на парламента Цецка Цачева.

В него те посочиха: "Желаем дипломатическото представителство на Република България в Кралство Испания, да установи правния статут на нашите близки, необходимостта от наемане на адвокати, както и тяхното физическо и психическо състояние. Имайте предвид, че членове от екипажа имат нужда от лекарствени продукти, надяваме се, с Вашата помощ, те да бъдат осигурявани", пишат близките на задържаните българи.

Те припомниха и думите на премиера Бойко Борисов, който заяви, че службите не са имали възможност да информират техните близки. "Изхождайки от Вашите думи, г-н министър-председател, че е не е имало начин българските служби да информират нашите съпрузи, синове и деца, за превоза на наркотици, вярваме, че те са невинни!", писаха роднините.

21-членният екипаж на плаващия под флага на България моторен кораб "Св. Николай" бе арестуван в Испания, заради откритите на борда 3 тона кокаин.

Редактор: Георги Иванов

МВнР: Задържаните моряци са добре

Задържаните 21 български граждани са преминали задължителни медицински прегледи при преместването им от следствения арест в затвора и с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com