Брендо остава окончателно в ареста

6668
Брендо остава окончателно в ареста

Евелин Банев – Брендо остава окончателно в ареста, постанови Апелативен съд – София, сочи сайтът на съда, предаде БГНЕС.

Тричленен състав на Софийски апелативен съд /САС/ с председател Веселин Пенгезов и членове Николай Джурковски - докладчик и Стефан Илиев, разгледа жалбата срещу определение на Софийски градски съд /СГС/ от 19 май 2012 г. С него спрямо подсъдимия по наказателно дело от общ характер от 2010 г. Евелин Банев е взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

САС намира определението на СГС за правилно и законосъобразно, поради което го потвърждава. Магистратите сочат, че са налице данни за афиширани от страна на подсъдимия Банев намерения да напусне пределите на Р. България, да премине границата незаконно и да се укрие. Това би осуетило развитието на производството срещу него, както и своевременното му приключване.

Магистратите припомнят, че на 6 април 2012 г. Банев е опитал да напусне страната през Аерогара София, но е бил възпрепятстван да го направи. Тогава у него са открити 6000 евро в брой, както и боливари. Предвид заявеното след това от Банев намерение да напусне страната, данните за личността му, както и финансовите му възможности е налице реална опасност да се укрие от правораздавателните органи.

При това положение единствената адекватна мярка за неотклонение спрямо Евелин Банев е "задържане под стража". Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване. В момента 14 състав на СГС гледа мярката за неотклонение на Брендо за европейската заповед за арест.

Припомняме, че Евелин Банев бе задържан при полицейска операция "Кокаинови крале". Акцията е международна и при нея бяха задържани 15 българи и 15 чужди граждани, сред които 12 са италианци, един словенец, румънец, грузинец Засега човекът, който е на най-високо ниво, сред тях е арестуваният преди повече около две седмици Евелин Банев – Брендо, обяви преди дни вътрешният министър Цветан Цветанов.

Редактор: Яна Баярова

Спецзвено разследвало Брендо преди 5 г.

Спецзвено в МВР е разследвало Евелин Банев-Брендо в периода 2007-2008 година. Началникът на звеното, което е разработвало сочения за н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com