Бриго Аспарухов: Чака ни нов вид война

4200
Бриго Аспарухов: Чака ни нов вид война
Снимка: БГНЕС

Чака ни нов вид война, в която не знаеш откъде се стреля нито кого да предпазиш – това е философският смисъл на тези отвратителни терористи. Това каза ген. Бриго Аспарухов, бивш директор на Националната разузнавателна служба във връзка с терористичните атентати в Париж, предаде "Фокус".

„Европа, Америка, Русия и заинтересовани арабски страни, които познават религията ислям и радикалния ислямизъм и воюват срещу него да вземат такива мерки, които да бъдат решителни и радикални. Трябва да се опитаме да изкореним тази държава, защото ръководството й ще продължи да тормози обществата по този начин, по който единствено е възможно. Тя не може да воюва на наша територия, но може да извършва терористични актове и това е тяхната цел и ние не сме предпазени от такива неща”, каза той.

Бриго Аспарухов: "Позитано" да каже кой е вземал пари от КТБ всеки месец

Новината за подкупа към Михаил Миков не я произведох аз, а Сергей Станишев. И на мен ми е чудно как може такова нещо да не направи впеч...

Ген. Бриго Аспарухов посочи, че правителства, които подценяват този европейски въпрос и не обезпечават финансова подкрепа на специализираните си институции за борба - не са в час и вместо тях ще страда цяла Европа. „Оттук нататък не ни чака нищо добро. Това е моят извод след случилото се в Париж и той е категоричен. Чака ни нов вид война, може да я наречем трета световна, локална, регионална, но ни чака война. И то най-мръсната война. Не знаеш откъде се стреля, не знаеш къде да залегнеш, не знаеш кого да предпазиш и това е философския смисъл на тези отвратителни терористи. Въздушните удари няма да решат проблема. Трябват сухоземни - като на война, да се превзема територия, както навремето се случи с Германия и хитлеризма. Другото е несериозно”, сподели още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com