Бриго Аспарухов: Не съм сбъркал с Борисов

43509
Бриго Аспарухов: Не съм сбъркал с Борисов
Снимка: БГНЕС

Борисов има усет, има държание, има изказ. Ако го бях видял по-рано, щях да го привлека и в разузнаването. Не съм сбъркал като го предложих за главен секретар на МВР. Как да съм сбъркал, след като Борисов беше избран и за премиер с толкова голяма подкрепа?

Това коментира в „Лице в лице” по БТВ бившия шеф на разузнаването Бриго Аспарухов. Бойко Борисов никога не е бил член на НДСВ. Минчо Спасов говори малко по-емоционално, отколкото трябва. Няма как аз да съм предложил Борисов за член на НДСВ през 2000 година, защото НДСВ тогава не съществуваше, аргументира се той.

Бриго Аспарухов: Турция нарочно насочва бежанците към България

България, парадоксално, не участва в преки военни действия, не участва в събития в Сирия, но е засегната пряко от случващото се там. Ня...

Запознах се с Бойко Борисов на една вечеря. Тогава той охраняваше лидерът на руските комунисти Генадий Зюганов. Единственото, което видях у него, е желание и хъс да се върне в МВР. Той ми го сподели. Аз оказах само логистична подкрепа и разговарях с Георги Петканов, тогавашен вътрешен министър и със самия Симеон Сакскобургготски. Какво е станало после в кухнята, аз не мога да знам, обясни Аспарухов.

Аз ще съм щастлив, ако в БСП има само две крила, но те са много повече. Усещам, че има нагласи за съвместна работа между ГЕРБ и БСП. Моят анализ сочи, че разговор между Станишев и Борисов е изключен, тъй като има много натрупани личностни обиди и разговорът между тях трудно може да мине на държавническо ниво. Въпреки това и двамата биха могли да направят компромис, тъй като членуват в големи европейски политически формации, смята Аспарухов.

Тези дни има възел от различни събития, блъсканица по площадите. Едва ли някой си мисли, че произвеждането на избори може да се отлага безкрай. Виждам го в хубав пролетен ден. Бъдещето на България е в коалицията. Големите играчи са ясни. Те са двама - трима до четирима. Прогнозите на генерала са, че най-вероятно „Атака” ще е четвъртата политическа сила.

Подкрепям исканията за промени на Изборния кодекс в частта му за задължително гласуване. Това, че не се гласува на последните избори ни доведе до сегашната ситуация.

Бриго Аспарухов: Апетитите към службите са огромни

Апетитите към специалните служби са огромни, обяви по БНР бившият директор на НРС Бриго Аспарухов. Според него е наложително да има за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com