БТВ застана зад Генка Шикерова и остро осъди палежа на автомобила й

19135
БТВ застана зад Генка Шикерова и остро осъди палежа на автомобила й

Полицията установи умисъл в палежа на личния автомобил на журналиста от БТВ Генка Шикерова, съобщиха от медията, предаде БГНЕС.

В обръщение до медиите в подкрепа на Шикерова екипът на телевизията изразява пълната си подкрепа и застава зад водещата на сутрешното предаване, като категорично се противопоставя на вандалския и скодоумен начин за разчистване на сметки с журналистите и лицата, които търсят истината и задават неудобните въпроси на всеки, който дължи отговори и обяснение за поведението и постъпките си.

Със средновековни методи на сплашване не е възможно да се пречупи формираната с години и отстоявана всеки ден, във всяко предаване, обективност и журналистически кураж.

Цената на истината е висока, но бТВ ще остане телевизията, която не просто търси, а и дава право на живот на всички гледни точки, заявяват от медията.

Припомняме, че личният автомобил на водещата на "Тази сутрин" бе подпален снощи. Около 20.30 часа колата й, Пежо "308", пламнала изведнъж пред дома ѝ в квартал "Гео Милев". Шикерова съобщи, че става дума за умишлен палеж. Автомобилът е унищожен напълно. Съседи безуспешно са се опитали да потушат пожара на колата. След инцидента водещата е отишла в полицията, за да даде показания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com