"Булгартрансгаз": Газовите доставки до всички потребители в България се изпълняват нормално

6073
"Булгартрансгаз": Газовите доставки до всички потребители в България се изпълняват нормално

Доставките от газ до всички потребители в България се изпълняват нормално. Това каза изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД Георги Гегов по време на пресконференция, предаде „Фокус”.

"Целта на тази пресконференция е след поредното съвещание при премиера, от което идваме, да дадем повече информация за текущата ситуация, която в никакъв случай не е критична, напротив. Всички доставки се осъществяват", увери той.

"Булгаргаз" започна да подава газ към клиентите на "Овергаз"

От 00.00 ч. на 1 януари "Булгаргаз" започна да подава природен газ към клиентите на "Овергаз", съобщи Нова телевизия. Късно снощи беше...

Изпълнителният директор на БЕХ Жаклен Коен също бе категоричен, че няма нещо, което да буди безпокойство.

"Мина без всякакви сътресения тази нощ. Едва ли не се очакваше и се прокрадваха някои апокалиптични предсказания. Целта на тази среща е да ви кажем, че всичко е спокойно няма наистина никакъв проблем. Беше подадено заявление от "Овергаз мрежи" до "Булгаргаз". Колегите реагираха, имаха готовност за подписването на този договор още след първото съвещание при премиера", каза още Коен.

Коен отново обясни, че „Булгаргаз“ доставят газ на „Овергаз мрежи“, който последната заплаща. Това става по договора, който беше пописан снощи, 31 декември. „Единственото, което искаме е газът, който доставя „Булгаргаз“ да бъде плащан навреме“, подчерта той. Жаклен Коен отново повтори, че го интересува само икономическата страна на проблема и не иска да чува политически спекулации, че някой на някого иска да отнеме бизнеса.

„Искам много категорично да заявя. В тази ситуация държавата и държавните дружества направиха всичко на границата на невъзможното. Очевидно за някои хора не е било новина, че се спират доставките за „Овергаз“, каза той. „Разговарях с г-н Сашо Дончев на 30 декември и той ме увери, че няма да има проблем на 31 декември. Но всички вие видяхте развоя на събитията“, добави Коен.

Природният газ поевтинява с малко над 2%

От днес природният газ поевтинява с малко над 2 на сто. През следващите 3 месеца 1000 кубически метра синьо гориво ще струват близо 406...

„Не мога да не си задам въпроса защо не беше поискана една по-ранна среща, за да не се изправя на изпитание държавата“, каза той и заяви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com