Бургас ще участва в международно състезание за иновативни идеи на НАСА

8801
Бургас ще участва в международно състезание за иновативни идеи на НАСА

На 12 и 13 април 2014 г. Бургас ще участва в международно състезание за иновативни идеи International Space Apps Challenge, което се ръководи от НАСА. Тази година сред повече от 100-те локации в цял свят одобрени за участие, са и българските градове София и Бургас.

Space Apps Challenge ще се проведе за трета година в различни градове от всички континенти по целия свят, а България участва в състезанието за втора поредна година. Space Apps Challenge дава възможност и насърчава иновативно мислещи, талантливи и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават и да допринесат за решаването на глобални проблеми като разработват решения/приложения с отворен код.

Бургас може да се сдобие с ултрамодерен уред за диагностика на рак

Кметът на Бургас Димитър Николов предлага на "Комплексен онкологичен център - Бургас" ЕООД да се учреди безвъзмездно право на строеж за...

Състезанието се провежда в стил "хакатон" в рамките на 48 часа на 12-13 април 2014 г. В него ще може да се участва и виртуално от всяка една точка в България.

Природоматематическа гимназия "Академик Никола Обрешков" е домакин на състезанието в Бургас. България ще се състезава на глобалните финали с 4-те най-добри разработки - най-добрите две решения на състезанието в София и най-добрите две решения в Бургас. Предизвикателствата за решаване през 2014 г. ще попадат в една от категориите роботика, космически технологии, пилотируеми космически кораби, глобални климатични промени и астероиди и ще бъдат в контекст на областите образование и данни. Формата за регистрация ще бъде отворена началото на март, а предизвикателствата ще бъдат обявени на 12 март.

В състезанието могат да участват екипи от всички възрасти, ученици, студенти, професионалисти и експерти. Могат да участват програмисти, инженери, проектанти, еколози, дизайнери, изследователи, предприемачи и всички, които имат желание и мотивация да имат принос в решаването на глобалните проблеми в света. Очаква се регистрацията за участие да бъде отворена в началото на март, а предизвикателствата да бъдат  публикувани на 12 март, когато всеки екип ще може да започне да разработва идеи за решаването им. Повече информация участниците могат да намерят на сайта на състезанието за България http://spaceappschallengebulgaria.eu/bg, и на основната страницата на състезанието https://2014.spaceappschallenge.org/.

Организирането и провеждането на състезанието в Бургас е съвместно усилие на експерти, преподаватели и специалисти от Дирекция "Образование" на Община Бургас, Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и ПМГ "Академик Никола Обрешков", в партньорство със Сдружение "Форум Наука", както и ученици и студенти доброволци. На28.02.2014г. в Община Бургас бе проведено заседание във връзка с подготовката за състезанието, на което беше обсъден план за организирането му и провеждането му на 12-13 април 2014 г., информира Община Бургас.

Велико Търново и Бургас са най-добрите градове за живеене

За първи път наградата "Най-добър град за живеене в България" взеха два града - Велико Търново и Бургас. София бе удостоена с две наг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)
Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Атмосферното налягане ще се понижава и вечерта вече ще е близко до средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 1 май. Какви...