X
 
 

Бъчварова не се ангажира кога хората в Хитрино ще се върнат по домовете си

838 1
Бъчварова не се ангажира кога хората в Хитрино ще се върнат по домовете си
Снимка: БГНЕС
"Държавата никога няма да забрави пожарникарите, които помогнаха в село Хитрино. Те ще бъдат наградени за своята помощ към пострадалите", заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

"Успокояваме всички жители на село Хитрино. Те ще осъзнаят мащаба на кризата след като мине време. Те искат да се върнат в селото си, но ние не се ангажираме да кажем кога те ще могат да го направят. Докато не изключим риска от повторен инцидент, няма как да им позволим да живеят в селото, категорична беше Бъчварова в ефира на БНТ.

Жители на Хитрино излязоха на протест срещу бавното разчистване след трагедията

Около 30 жители на Хитрино се събраха на главния път Шумен-Силистра при разклона за село Тимарево и заплашиха да го затворят, ако не бъ...

На въпрос кой е виновникът за трагедията в село Хитрино, Бъчварова отговори: "Прокуратурата работи заедно с нас в селото. Ще мине време преди да се каже кой точно е виновникът. Наша отговорност е да следим ситуацията в селото и да им помогнем. След това ще търсим виновни", отбеляза тя.

"По-скоро вървим към предсрочни (избори - бел.ред.). Няма как да имаме ново правителство в рамките на този парламент, но е добре сегашното правителство да остане малко по-дълго време, защото е много трудно за евентуалния нов министър да разбере какво точно се случва в село Хитрино", заяви Бъчварова на въпрос за политическата обстановка в страната.

Actualno.com припомня, че по-рано днес около 30 жители на Хитрино се събраха на главния път Шумен-Силистра при разклона за село Тимарево и заплашиха да го затворят, ако не бъдат пуснати по домовете си. Вече мина почти седмица, откакто стана взривът на товарния влак с опасен товар, а те все още не са допускани до имотите си. Хората са недоволни от бавните според тях темпове на работа.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители