Българите зад граница гласуват в 325 секции в 71 държави

1031
Българите зад граница гласуват в 325 секции в 71 държави
Снимка: Actualno.com

Българите зад граница гласуват в 325 секции в 71 държави. Заради големите опашки по време на първия тур Централната избирателна комисия препоръча на комисиите зад граница при възможност да увеличат броя на кабините за гласуване.

Същевременно от Министерството на външните работи предупредиха, че част от секциите в чужбина са преместени на нови места.

Роми искат да гласуват със счупени и залепени лични карти

Нормален старт на изборния ден в Асеновградско. Всички 105 избирателни секции на територията на общината, както и трите подвижни, започ...

Зад граница най-висока е избирателната активност в Турция към момента, съобщиха пред БНР от Министерството на външните работи.

18 000 избиратели към 14:00 часа вече са упражнили правото си на глас в Турция. Там избирателната активност е много висока още от сутринта.

В Гърция вече са гласували над 1000 души. Същото се отнася и за Великобритания, въпреки че заради часовата разлика там изборният ден започна два часа по-късно.

Изборният ден във Великобритания започна нормално и при висока активност, съобщиха от една от секциите в Лондон. В Лондон има 17 секции, а общо във Великобритания те са 53. В квартал Баркинг, където при първия тур много избиратели не успяха да гласуват заради огромните опашки, отново има струпване на хора. Днес се чака по-малко, защото гласуването е само с една бюлетина и се попълват само една декларация.

Сънародниците ни в чужбина засега гласуват спокойно

53 избирателни секции във Великобритания отвориха врати в 7 часа по Гринуич за втория тур от изборите за президент и вицепрезидент на Б...

Изборният ден в Мадрид протича спокойно, съобщи Христо Дянков - член на секционна комисия в испанската столица. Според него днес не се очакват струпвания пред секциите в Испания.

Секции в САЩ, Испания и Франция са с нови места поради различни причини. Избирателите в Сакраменто и Хюстън в САЩ трябва да проверят новия адрес на секциите за гласуване. Същото се отнася за българите, които смятат да упражнят правото си на глас в Лион и Ница във Франция. Една е преместената секция в Германия в град Нюстър.

В Палма де Майорка, Испания, и в Молдова също има промени. От секциите в различни държави увериха неофициално, че очакват по-леко протичане на втория тур, тъй като трябва да се попълва само една декларация. Основната причина за опашките през седмицата беше попълването на повече документи заради референдума. Най-сериозни опашки от избиратели, като някои дори не успяха да упражнят правото си на глас, се извиха във Великобритания и в Германия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 22 май 2024 г. (сряда)

"Ходете на лекар": Елисавета Белобрадова открила, че има тумор в гърлото

Най-важните новини за деня: 21 май 2024 г.

Ограничават движението в тунела "Мало Бучино" на магистрала "Струма"

Депутатите приеха оставката на на зам.-председателя на КФН

Въпреки че вече е факт: Парламентът задължи НОИ да увеличи пенсиите с 11%

Руснаци с българско гражданство и "Лукойл": Депутат сочи заобикаляне на закона

Времето утре - 22 май 2024 г.

Завърши новият випуск на „Пчеларския университет“, подкрепен от Kaufland България

Експерт: Енергийно бедните в България ще са около 2 млн. души

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com