"Български пощи" ремонтират 5 станции за почти половин милион

4591
"Български пощи" ремонтират 5 станции за почти половин милион
Снимка: БГНЕС

Дружеството „Български пощи” разполага с 2980 пощенски станции, които са собствени, съсобствени, под наем и в режим на безвъзмездно ползване. Отделно към сградния фонд се причисляват и „Български разменно сортировъчен център", Разменно сортировъчен център в Бургас, Варна, Стара Загора, Пловдив и Горна Оряховица, „Българска филателия и нумизматика", сградата на Централно управление на „Български пощи" ЕАД. Това заявява транспортният министър Ивайло Московски в отговор на депутатско питане за опазването и поддържането на сградния фонд на „Български пощи" ЕАД, предаде репортер на БГНЕС.

Тези сгради са разположени на големи площи и изискват значителен финансов ресурс за поддръжка. В тази поддръжка се включват дейности като: строителни ремонти, електро, ВиК, отоплителни инсталации и др. Всичките категории собственост на сградите са с различен статут по отношение на поддръжката и ремонтните дейности. За сградите 100% собственост всяка година се предвиждат по 600 000 лева без ДДС като се провежда процедура по Закона за обществените поръчки (ЗОП) за избор на изпълнител, уточнява министърът, като допълва, че ремонтните дейности в тях се извършват приоритетно в зависимост от състоянието на сградите, финансовите резултати и региона, в който се намират.

Гладната стачка в "Български пощи" скара синдикални организации

Гладната стачка, която обяви служителка на „Български пощи”, предизвика скандал между различните синдикални организации и о...

В сградите в режим на съсобственост ремонтните дейности се извършват след предварителен оглед от комисия, съставена от представители на всички съсобственици? Съставя се протокол и обикновено собственикът с най-голям процент собственост поема извършването на ремонта, след което останалите заплащат полагащата им се част.

За извършване на ремонта е необходимо съгласието на всички съсобственици, което в значителна степен затруднява и удължава времето за извършването на ремонтните дейности.

В пощенските станции, намиращи се в наети помещения дружеството среща трудности при извършване на ремонтни дейности поради факта, че те са чужда собственост.

През 2017 г. на основание подписан договор между „Български пощи" ЕАД и Фонд „Условия на труд" за изпълнение на проект „Подобряване на работната среда" към Министерство на труда и социалната политика, беше извършен основен ремонт на 5 пощенски станции на стойност 480 000 лева, а през 2018 г. по същия проект се извършва основен ремонт също на 5 пощенски станции, на стойност 435 000 лева.

Служителка на "Български пощи" обяви гладна стачка

Служител от Сортировъчния център на "Български пощи" в София обяви гладна стачка. Златка Младенова, която е член на синдиката „З...

През 2015 г., по съвместен проект с „БТК" ЕАД, беше извършено обследване по енергийна ефективност и изготвени технически паспорти на 40 съсобствени пощенски станции. През 2018 г. същото обследване се извърши на 10 пощенски станции, собственост на дружеството.

При необходимост се изграждат и подходи или платформи за хора в неравностойно положение, които също изискват значителен финансов ресурс, добавя министър Московски.

Въпреки конкурентната среда, в която осъществява дейността си, „Български пощи" ЕАД, с грижата на добър стопанин, полага усилия и влага средства за поддръжката на сградния си фонд, с оглед създаване на по-добри условия на труд, както и удобства за нашите клиенти, казва министърът.

Предвид огромния финансов ресурс, който изисква тази дейност, ръководството възлага ежегодно извършване на анализ и набелязване на приоритетни обекти за извършване на ремонтни дейности в тях, заявява още Московски.

СБ ще направи анализ за стабилизиране на Български пощи

Световната банка ще изготви анализ за стабилизиране на Български пощи. Това съобщи по време на изслушване в транспортната парламентар...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Добри новини за храните на борсите

Натоварен трафик по границите с Румъния

Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца

Кой има имен ден днес, 28 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 28 април (неделя)

Най-важното за деня, 27 април

България: Още са с млечните зъби, но вече са се напивали

Каракачанов: Държавата трябва да се погрижи за земеделските стопани и да изгради ефективна защита от градушките

Коментар №3 на седмицата: А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Коментар №2 на седмицата: След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...