Чакаме още 4 млн. евро от ЕС като компенсация за бежанците

3028
Чакаме още 4 млн. евро от ЕС като компенсация за бежанците
Снимка: Getty Images/Guliver

МВР очаква още 4 млн. евро за компенсиране разходите по прием на бежанци. Това става ясно от писмен отговор на вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова на въпрос на депутат, предаде БГНЕС. В края на ноември месец е изготвена апликационна форма по фонд “Убежище, миграция и интеграция”.

“В апликационната форма са включени дейности за издръжка, подобряване на условията на пребиваване и предоставяне на услуги на лицата, настанени в Специалния дом за настаняване на чужденци в Любимец”, посочва Бъчварова и добавя, че от Европейската комисия е получено “неформално положително становище за отпускане на допълнителни финансови средства”.

3 държави вземат неправилно пръстовите отпечатъци на бежанците

Еврокомисията разкритикува Гърция, Италия и Хърватия, че не са достатъчно ефективни в събирането дигитални отпечатъци от кандидатите ...

От отговора на Румяна Бъчварова става ясно още, че Държавната агенция за бежанците веднъж вече е получила безвъзмездна финансова помощ от ЕС в размер на 4,1 млн. евро.

“Средствата са насочени директно към подобряване на условията на живот, повишаване на капацитета за прием и настаняване и подобряване на качеството на предоставяните услуги (медицински, административни и др.) на настанените лица в центровете на Държавната агенция за бежанците, включително в Харманли и село Пъстрогор”, пише вътрешният министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com