Частен съдебен изпълнител: Сървърът на TV7 ще бъде иззет

6520
Частен съдебен изпълнител: Сървърът на TV7 ще бъде иззет
Снимка: БГНЕС

Сървът на TV7 е бил посочен от пълномощника на синдиците като една от най-скъпите вещи и той ще бъде иззет, каза съдебният изпълнител Неделчо Митев. Списъкът не задължава вещите да бъдат изземани по реда, описан в него, обясни Митев, цитиран от националното радио.

Според него няма процедурни грешки при изземането на вещите.

Изземането на имуществото на TV7 се отлага със седмица

След мащабната акция за отнемане на имуществото на телевизия TV7 днес във връзка с дълговете й към КТБ, синдиците на банката решиха да ...

"Най-нормалната мярка в конкретния случай. Това имущество е посочено от процесуалния представител на взискателите, но и ако имах процесуалната възможност аз да решавам от кое имущество да започвам, също бих започнал от най-скъпото", заяви Митев

По думите му броят на полицаите, които да присъстват по време на изземането, се определя от МВР.

Митев започна обясненията си с днешните си действия като каза, че те са вследствие на една законово установена процедура в Закона за особените залози и ГПК. "Има молба, мисля, че още преди великденските празници за образуване на изпълнително дело, за предаване на заложено имущество по реда на чл. 521 от ГПК. Цялата законова процедура е спазена. До длъжника по изпълнителното дело в случая телевизията, е изпратена покана за доброволно изпълнение, мисля, че е получена на 14 април. 14-дневният срок изтича на 28 април. В поканата за доброволно изпълнение длъжникът е уведомен, че на 29 април в 11 часа ще се пристъпи към принудително изпълнение, ако в този срок за доброволно изпълнение самият той не предаде вещите, предмет на обезпечение", каза той.

Неделчо Митев допълни, че вещите са дълъг списък с близо 200 позиции. "Този списък е един индикативен списък, не създава поредност в никакъв случай", каза той и на няколко пъти след това подчерта, че не създава някаква задължителна поредност, по която трябва да се върви.

По думите му целта не е спиране на телевизията. "Не нарушавам свободата на словото, да не говорим за това, че в крайна сметка този сървър не е иззет. Нашата работа е да отидем, да констатираме наличието на това имущество, което телевизията го съхранява и работи с него, констатирайки идентичността на това имущество, ние сме длъжни да го вземем и да го предадем на заложния кредитор", заяви той.

По-рано днес синдиците на КТБ обявиха, че отлагат отнемането на имуществото на телевизията във връзка със задълженията й с една седмица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com