Деца се натровиха от пилешка супа

25581
Деца се натровиха от пилешка супа

Деца от Сливен са в болница със симптоми на хранително отравяне, някои са в тежко състояние, след като са яли пилешка супа.

Те са обядвали в училищните столове. "До 18,30 часа в петък са приети 50-60 деца", заяви пред "Стандарт" д-р Митко Баев, началник на инфекциозното отделение в сливенската болница. "Най-вероятно причината е храна, която са яли всички. Повечето споменават за супа, която консумирали в петък на обяд. Това ще се изяснява тепърва, сега имаме по-важни задачи", каза още д-р Баев.

Мъж изпадна в кома от препиване и умря

37-годишен мъж е починал в резултат на прекомерна употреба на алкохол, предаде кореспондентът на БГНЕС от Шумен. Варненецът е приет вч...

Предполага се, че те са консумирали храна от фирма за кетъринг, която зарежда училища от Сливен и региона. "Само една фирма храни 21 училища в Сливен и Котел. Оплакванията на децата са от пилешката супа, сервирана във всичките школа", каза Бисерка Василева от РИО на МОН в Сливен.

Две от тези училища не са подали сигнал за натровени деца. От фирмата служители в петък вечер са били в постоянна връзка с директорите на училищата и болниците. От Бърза помощ потвърдиха, че са постъпили ученици и от околните селата. Леглата в инфекциозното отделение на областната болница бяха заети. Затова част от decata са прехвърлени във Военна болница.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com