Депутатите приеха отдаването на спортни обекти за 30 години

2034
Депутатите приеха отдаването на спортни обекти за 30 години
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

Парламентът окончателно прие текста в новия Закон за физическото възпитание и спорта, който предвижда срокът за безвъзмездно отдаване на спортни обекти и съоръжения, които са държавна или общинска собственост, да се увеличи от 10 на 30 години. 

Този срок ще важи само в полза на спортен клуб, спортна федерация или обединен спортен клуб, регистриран като юридическо лице с нестопанска цел за общественополезна дейност.

Кралев: Необходим е срок от поне 30 години за концесии на спортни бази

По-голям от сега предвидения максимален срок от 10 години за отдаване под наем на спортни обекти на спортни клубове и федерации. Това...

Текстът беше приет с 94 гласа "за" и нито един против. Освен съществуващи обекти и съоръжения за срок до 30 години ще могат да бъдат отдавани под наем и имоти, предвидени за строеж на спортни обекти и съоръжения.

Заявителят на право за ползване под наем се задължава да инвестира сума, която е не по-малка от петдесет на сто от пазарната оценка на спортния обект, когато става въпрос за срок над десет години.

Условието за безвъзмездно право на строеж или отдаване под наем е обектите да са "предназначени за трайно задоволяване на обществени потребности с национално значение в областта на спорта, физическата активност и физическото възпитание".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com