Десислава Иванчева: Целенасочено не ми позволиха да се погрижа за здравето си

7862
Десислава Иванчева: Целенасочено не ми позволиха да се погрижа за здравето си
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

Десислава Иванчева подозира, че целенасочено не са ѝ разрешили да се погрижи за здравето си по-рано. 6-годишната присъда на бившата кметица на столичния район "Младост" бе прекъсната за седмица, за да може да мине на изследвания и да обърне внимание на здравето си. Тя настоява за това от месеци пред администрацията на женския затвор в Сливен. Иванчева е осъдена за подкуп. 

„Имам леко влошаване. Микроаденомът се е увеличил с поне една единица. Но предполагам, че като мина на терапията, която ми предписаха, нещата ще се нормализират и всичко ще е добре”, каза бившата кметица на „Младост”.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова съдят прокуратурата за 200 000 лева

Дecиcлaвa Ивaнчeвa и Билянa Πeтpoвa, излежаващи в момента присъди за подкуп, са завели гражданско дело и претендират за oбщo 200 000...

Иванчева подозира, че целенасочено не са ѝ разрешили да се погрижи за здравето си по-рано. „За да заведа дело, значи все пак е имало някакво напрежение, но все пак нещата се нормализираха, предполагам”, добави Иванчева.

Бившата кметица беше арестувана при зрелищна спецакция пред Спортната палата през 2018 година. Поводът - сигнал за корупция от строителния предприемач Александър Ваклин. Пред разследващите той твърди, че му е поискан подкуп в размер на 250 000 евро, за да получи разрешително за строеж. Според обвинението в колата, с която бяха задържани Иванчева и Петрова, са открити 70 000 евро. Иванчева и днес отрича това да е вярно.

Окончателното решение на Върховния касационен съд е 6 години затвор за Иванчева и 5 години за заместничката ѝ Биляна Петрова. Три години Иванчева прекара в следствието и под домашен арест.

„Завели сме дело в Страсбург. То, по принцип, е за липса на справедлив процес. Надявам се, че ще можем да си оправдаем името”, каза тя пред NOVA.  „Стават съдебни грешки, аз така гледам на нещата”, уточни бившата кметица на „Младост”.

Десислава Иванчева ще съди Сливенския затвор

Бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева съди администрацията на Сливенския затвор за това, че не й осигурява жи...

Въпреки че е в затвора, Иванчева следи промените в съдебната система. И по-специално - отстраняването на главния прокурор Иван Гешев.„Доволна съм, че Гешев вече не е главен прокурор. Ще си запазя мнението за Сарафов. Те се движеха в пакет за нашето дело. Така че, горе-долу го познавам. Аз съм винаги положително настроена и вярвам, че нещата ще тръгнат към по-добро”, посочи Иванчева.

Тя отказа да даде подробности и заяви единствено, че чувството да бъде на свобода е несравнимо. „Това е нещо разкошно. Въздухът е друг! Всичко е друго. Успях да видя малкия. И се чувствам супер заредена и сега се връщам. Трудно е. Естествено, трудно е”, сподели Иванчева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

България: Още са с млечните зъби, но вече са се напивали

Каракачанов: Държавата трябва да се погрижи за земеделските стопани и да изгради ефективна защита от градушките

Коментар №3 на седмицата: А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Коментар №2 на седмицата: След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Коментар №1 на седмицата: Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

Атлантическият съвет на България разкритикува освобождаването на Вяра Тодева

Военните ни обезвредиха боеприпас, открит в София

Кой има имен ден днес, 27 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com