Димитър Стоянов: Във всяка нормална държава след подобен скандал и явни зависимости на магистрати би започнал реподбор (ВИДЕО)

5963
Димитър Стоянов: Във всяка нормална държава след подобен скандал и явни зависимости на магистрати би започнал реподбор (ВИДЕО)
Снимка: Видимо и невидимо

В днешното издание на „Видимо и невидимо: Контрапропаганда“ Калин Манолов разговаря с разследващия журналист от BIRD Димитър Стоянов.

„Доказателствата валят. В рамките на едно досъдебно производство, което е било водено от Софийската районна прокуратура, в което производство се разследва официално Петьо Петров - Пепи Еврото, но всъщност става ясно, че той е изградил серия от обвързаности с високопоставени магистрати в държавното обвинение вероятно, и не само, и тези обвързаности са били в основата на начина, по който е функционирала съдебната система.“, казва Димитър Стоянов. Т

ези доказателства са събрани в резултат на изпълнение на съдебна поръчка от гръцките власти на адресите на Петьо Петров в Гърция.

„Един месец след като е пусната съдебната поръчка гръцките власти влизат на претърсване и изземване и изпращат доказателствата по това дело към Районна прокуратура. Но това дело вече е иззето от градска (Софийска градска прокуратура, б.р.) и всъщност градска прокуратура, за която имаме данни, че е била в тежки зависимости от г-н Еврото трябва да преценява в каква степен в тези иззети материали има доказателства за извършено престъпление. Малко е нонсенс. Сякаш няма явен конфликт на интереси! Ако административният ръководител на градска прокуратура е бил редовен посетител в заведението на г-н Петров „Осемте джуджета“ и там е бил извършван своеобразен акт на търговия с влияние срещу заплащане, защото се твърди, че градския прокурор, заместниците му, заместник градските прокурори; между другото един от заместник апелативните прокурори е брат на Пепи Еврото; ако тези хора са получавали подкуп – непозволена облага - за да повдигнат или не повдигнат обвинение на някого и да го поддържат или да не го поддържат, тогава ние излизаме пред необходимостта тези звена на съдебната власт и прокуратурата като цяло да бъдат разпуснати, да бъдат преучредени, като трябва да бъде направен и сериозен реподбор на кадрите.“ Още: Николай Ненчев: Може би влизането ни в НАТО е едно от най-хубавите неща, които са ни се случвали (ВИДЕО)

„BIRD публикува материал, който се позовава на документи от досъдебно производство, в който когато излиза от среща с Ивайла Бакалова и с Вътрешния министър тогава Бойко Рашков, настоящият вътрешен министър провежда телефонен разговор. В същото време със същата продължителност телефонен разговор провежда и Нотариуса. Очевидно обоснованото предположение е, че те говорят един с друг. Да, съществува хипотеза, че те могат да говорят по едно и също време, с една и съща продължителност с трети лица, но тази хипотеза е само теоретична. Вътрешният министър (Калин Стоянов, б.р.) заплаши, че ще ни съди за тази публикация. Аз наистина се надявам той да го направи, защото данните по това с кои служители на вътрешното министерство Нотариуса е контактувал, тези данни ги има в делото, което се води за неговото убийство и това ще ми даде правно основание аз да поискам да получа тази информация.“, казва разследващият журналист.

Хипотезата на Димитър Стоянов е, че Калин Стоянов е удобен и на Бойко Борисов и на Делян Пеевски и по тази причина той ще продължи да изпълнява длъжността на Министър на вътрешните работи в служебното правителство. „ А това служебно правителство ще бъде конструирано от тях двамата, благодарение на политическата недалновидност и бих казал негодност на десните формации, които позволиха законодателни промени, които конструираха служебни кабинети изцяло доминирани от ГЕРБ и ДПС. Ето това е класически пример как неспазването на разделението на властите може да доведе до властови монопол в ръцете на партии, които са генератори на корупция.“ Още: Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Целият разговор на Калин Манолов с Димитър Стоянов ще намерите във видеото:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 май 2024 г. (понеделник)

Най-важните новини за деня: 19 май 2024 г.

Седмична прогноза за времето за 20-26 май 2024 г.

Шофьорите да внимават на АМ "Тракия": Важно съобщение от АПИ

Знеполският епископ Арсений бе избран на първи тур за кандидат за Сливенски митрополит

Земетресение разлюля района на Сливница

Доматите и краставиците по борсите поевтиняват

Най-важното за деня, 18 май 2024 г.

Прогноза за времето - 19 май 2024 г. (неделя)

Служебният министър Евтим Милошев даде официален старт на туристическо Лято 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество