Джамбазки отново влезе в диалози в социалните мрежи, сега за бурките

1374
Джамбазки отново влезе в диалози в социалните мрежи, сега за бурките
Снимка: БГНЕС

Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент Ангел Джамбазки отново показа активна комуникация с граждани в социалните мрежи, след като миналата седмица влезе в разгорещен спор с потребители на Twitter. Този път казусът, по който се разви спорът, е предложението на ВМРО за забрана на бурките на обществени места.

"Какво точно се опитвате да ни кажете? Освен, че сигнализирате за сърбеж?" - това отговаря Джамбазки във Facebook на Мила Симонова, която смята, че предложението на ВМРО не е грамотно построено. 

Ако навън е -30 градуса и бели мечки се бият за одеяло - може с покрито лице

Ако е -30 градуса и навън бели мечки се бият за родопско одеяло – лицето ще може да е покрито. Но ако е юли и някой ходи със скаф...

Разговорът почва след коментар на активиста и колумнист в Actualno.com Асен Генов, който пише: "Г-н Ангел Джамбазки, бурките и шаловете ги разбирам – първите са електорална виагра. Агитките със скрити лица – както решите. Искам само да попитам – ако някой предлага листовки с великденски или коледни цитати от православния молитвеник в подлеза на метрото, това какво точно ви пречи в СОС? Или да допълня въпроса – покрай религиозните листовки ще забраните ли и рекламните материали, защото и зад тях не се знае КОЙ стои? Примерно, Вестник 19 или оня с медицинските реклами? Номинален собственик имат, ама кой поръчва музиката масовите участници в пътникопотока не са съвсем наясно...

Тагвам още няколко съветника, щото ми е интересно и тяхното мнение... Ще подкрепите ли това предложение и кои точки от него?"

"Бая теми намеси. Да се пробвам с първата - целта на промяната на Наредба 1 на територията на Столична община е да не допуска скриването и покриването на лицата. На всички лица. Тук няма религиозни мотиви или обосновка", обяснява евродепутатът.

Джамбазки за българите в чужбина - имат право да гласуват, носят пари

"Дали ще се разтури коалицията с Борисов зависи от срещата на ПФ с премиера. Най-сетне някой се сети да говори за българите в чужбина, ...

"Засяга всички. Да не говорим, че това за което пишеш ти, е нормативно уредено другаде. А именно - в текстове, засягащи провеждането на спортни мероприятия", добавя Джамбазки.

Разговорът във Facebook се оказа много по-цивилизован от този в Twitter от преди дни, когато Джамбазки си разменяше с гражданите епитети като като "дебил", каза, че хората трябва да се занимават "със себе си. И по-тихичко" и заяви, че с него се занимават такива, които го мразят.

Малко по-късно по казуса евродепутатът коментира: "Изпуснах си нервите, така е, моя е грешката, извиних се лично на хората, които обидих. Но това е сериозна политическа битка, която ще продължа да водя без да засягам никого лично."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com