Доброволчески отряд за помощ при бедствия ще действа в Белово

12019
Доброволчески отряд за помощ при бедствия ще действа в Белово
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Доброволци ще помагат в случай на бедствия в района на Община Белово. Това стана възможно, след като днес местната администрация официално регистрира доброволчески отряд за такива случаи.

В състава му са включени 7 души, като капацитета е от 10, така че има още 3 свободни места, каза представителят на общината Маргарита Мизова пред Агенция "Фокус". Набирането на доброволци се осъществява от кмета на общината, след взето решение на Общинския съвет, който е определил числеността на доброволното формирование. Кметът е сключил индивидуален договор с всички доброволци, които преминават първоначален курс на обучение по предотвратяване, ограничаване и ликвидиране на пожари в Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението". На доброволците се издава индивидуална карта, с която се легитимират и им се подсигурява застраховка и облекло, уточни Мизова.

Група доброволци застана на пътя на гигантски танк

Откаченият тест на спирачния път на танк от холандската армия изглежда комично, но едва ли на доброволците им е било весело, когато огр...

Доброволец може да е всяко дееспособно физическо лице, навършило 18 години, което е клинично здраво, не страда от психично заболяване и не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, освен ако е реабилитирано, като тези условия са определени от Закона за защита при бедствия, добави Маргарита Мизова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com