X
 
 

Дончева: Това, че съм съпруга на вицепремиер не означава да си запуша устата

7571 2
Дончева: Това, че съм съпруга на вицепремиер не означава да си запуша устата
Снимка: Facebook
"Морковът и тоягата" е метафора, която се използва в политиката, икономиката и бизнеса и изразява процес на стимулиране и наказание в зависимост дали спазваш дадени правила или не." Това написа съпругата на вицепремиера Томислав Дончев - Светлана Дончева по повод обвиненията към нея в расистки изказвания по повод коментар във Facebook.

По-рано тя написа "Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата!". Оказва се, че публикацията е била докладвана и по-късно свалена от Facebook заради расизъм.

Съпругата на Томислав Дончев с расистки коментар във Facebook

Съпругата на вицепремиера Томислав Дончев - Светлана Дончева предизвика вълна от негативни коментари и упреци към себе си заради своя п...

"Не съм забелязала някоя държава, служител или предприятие да са се засегнали от подобно сравнение. Къде видяхте омраза, расизъм и ксеонофобия не знам. Да, вярно е, че публикацията ми засяга определена етническа група, за което се извинявам. Грешка беше, че ви сложих под общ знаменател. Не всички цигани са престъпници, както и не всички българи са честни и почтени граждани.

"Тоягата", за която толкова много се вълнувате в моята публикация е израз на моето дълбоко убеждение, че към ромската общност трябва да се прилагат не само стимули, но и наказания, така както същото се прилага и за българите, когато нарушават правилата. Къде видяхте расизъм в изказаното мое мнение? Напротив! Аз искам равноправие, но не само в правата, но и в задълженията. Вие, ромите, сте тези, които държите да се отличавате и към вас да се отнасяме специално, внимателно и деликатно. Ако считате, че сте равни, а аз вярвам, че сте такива, защо за вас има специални програми за интеграция?

Ако всичко с вас е ОК, защо дъжавата, ЕС и много американски фондации наливат милиони долари и евро за да се интегрирате и вие все не сте интегрирани или поне много малка част от вас? Защо няма такива програми за евреи, арменци или руснаци? Този диалог може да продължи безкрайно, но аз не желая да го водя, защото очевидно няма смисъл. Има смисъл в спазването на законите и на обществените правила. А тези, които са се почувствали засегнати, моля за извинение! И още нещо. Това, че съм обвързана семейно с един от вицепремиерите на България не означава, че трябва да си запуша устата и да нямам право на свободно изразяване на това, което мисля. Аз съм независима личност и нямам никакво намерение да спазвам някакъв измислен остарял и ненужен етикет, написа още Дончева като коментар по казуса.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Тин 2 Тин преди 1 година Профил на трол?
    Големото пребоядисване на родните тарикати тече под пълна пара. Всеки напуснал територията може да се поздрави с правилния житейски избор, който е напрарил, и да се смее от сърце на местните слески номера. Само да не си им под ботуша на дрОгарите, довчерашни крайни либерали, днешни пишман патриотари, утрешни... абе каквото дойде. Започва ли да ви става ясно, като как същите номенкалтури скорост виж още ›› но са се пребоядисали от партийни и комсомослкйи секретари в "настоящи евро-атлантици" преди 3о годинки? Това е намигране към младите - отваряйте си очите. Шанс да видите другарите толкова демаскиран идва веднъж на преиод от по 30-45 години.
  • Тин 1 Тин преди 1 година Профил на трол?
    За "моркова и тоягата" е напълно приемлив израз. Но сякаш, като някоу по-слабо грамотен човек, който май иска да имитира някого си, е допуснала да се получи пълно семантично рамзинаване, между нейното умотворение и идеята на крилатата фраза. "Моркова е на привършване, време е за тоягата" има налъпно различен смисъл и крие в себе си заплаха. Идеята на оригиналния израз е друга виж още ›› . Освен това, маскираните до вчера като умно-красиви (сноуфлекс) герберунгели изградиха кариеата си на това да сочат (често напълно неоправдано) другите хора като расисти, нетолерантни и пр. Колко пачки натъпкаха по джобовете си, докато се слагаха за групита на световните либерали? Колко роднини уредиха с незаслужена кариера? Сега, това тяхното скоростно пребоядисване и присламчване към другата страна, е не по-малко противно от довчерашното им слагачество. Като добавим и факта, че точно на ромските махали се дължи изборнбия успех в редица населени места на правешката бригада, работата съвсем заприлича на политическа клоунада.