ДСБ предлага законова промяна, за да няма безпричинно неработещи лифтове

4708
ДСБ предлага законова промяна, за да няма безпричинно неработещи лифтове

ДСБ предлага промяна в Закона за горите, за да няма безпричинно неработещи лифтове, съобщи днес на брифинг в НС депутатът от СК Иван Иванов.

Тези поправки са необходими, за да не се допуска компании като "Витоша ски" да рекетират софиянци и да ги лишават от ползване на местата за отдих като парка Витоша, допълни Иванов. От ДСБ са възложили на група експерти да подготвят текста. Общинският съветник от партията на Костов - Петър Москов информира за най-важните моменти от него.

В предлаганите промени в Закона за горите се казва, че собственици на съоръжения, обслужващи дейност, свързана с физическата култура, спорт и туризъм върху защитени територии, са длъжни да изпълняват ефективно предмета си на дейност и да осигуряват достъпа на граждани до съответните туристически територии.

При неизпълнение на задълженията на собственик, концесионер или наемател, общината, на чиято територия е съоръжението, поема временно управлението му с цел осигуряване на обществен достъп. Редът и начинът как да става това ще се урежда със специална наредба на МС.

Редактор: Петър Проданов

"Витоша ски": Очевидно пречим

Скандалите около природен парк Витоша продължават с пълна сила. След като вече месеци граждани се борят за запазването на природата и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество