Две жени са задържани заради сблъсък на Орлов мост

2560
Две жени са задържани заради сблъсък на Орлов мост
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

Две жени са задържани и отведени в I-во районно управление на МВР за физически сблъсък на Орлов мост в непосредствена близост до подлеза на метрото. Това съобщи пред журналисти шефът на СДВР Георги Хаджиев. Сблъсъкът бил по между им, уточни заместникът му Антон Златанов. По думите му протестиращите на Орлов мост, които са блокирали движението в момента извършват административно нарушение. Според него възможно е да им бъдат съставени актове и да се издадат наказателни постановления на по-късен етап. 

"Има видеонаблюдение на Орлов мост, не е необходимо да предприемаме силови действия", добави директокрът на СДВР и подчерта, че стремежът на органите на реда е да бъдат диалогични, да преговарят и да постигнат разрешение на ситуацията. 

СДВР увери, че на протестиращите срещу Гешев е предложено да протестират не пред ВСС

Предложено е друго място и по друго време за протеста срещу кандидатурата на Иван Гешев. Сега говорим с окупиралите "Орлов мост" и се о...

Според Хаджиев полицейското присъствие в центъра на София не е прекомерно. "То е пропорционално към всички масови мероприятия, които се провеждат на територията на столицата", категоричен е той и отказа да съобщи колко полицаи са ангажирани в опазването на реда в столицата по време на изслушването на кандидата за главен прокурор Иван Гешев.

"Има две протестни мероприятия с различни каузи и и двете са осигурени с достатъчно полицаи, нямаме практика да съобщаваме бройка на полицаи поне от 10 години", заяви Златанов.

"На 27 септември е постъпило заявление под надслов "Марш за законност" от информационна агенция ПИК, което е съгласувано със Столична община за провеждане пред сградата на ВСС.  За същото място е постъпило заявление от гражданско сдружение "Боец" на 9 октомври, за което общината е препоръчала друго място за протест - пред сградата на Съдебната палата", уточни той и обясни масираното присъствие на полиция в района на ВСС, че е с оглед да не се противопоставят двата протеста.

На Орлов мост, по думите на зам.-шефа на СДВР се провежда нерегламентирано шествие от хората, подали заявление две седмици след първото. "В момента техните действия там се провеждат извън законовия ред. Блокирано е движението. Водим диалог с тях и се опитваме да ги убедим, че се пречи на движението на всички останали жители на София. Създали сме организация за придвижване по обходни маршрути на гражданите", каза още той. 

Дни преди местния вот ВСС избира главен прокурор

Три дни преди местния вот, ще се проведе друг важен избор – този на главен прокурор на България. Пленумът на Висшия съдебен съвет...

По повод заплахата за заложена бомба във ВСС, Георги Хаджиев съобщи, че сигналът е постъпил анонимно по телефона в 10:40 часа, проверен е периметъра около ВСС, преценено е, че рискът не е голям. "Продължаваме работата за установяване от кой телефонен е подадено това злоумишлено анонимно телефонно обаждане", добави той. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Над 340 кандидати за българско гражданство от Русия са подали фалшиви документи

Без конкуренция: Само “Сиела Норма“ иска да осигурява машинния вот

Евгения Чаушева от Actualno.com е сред носителите на наградите "Рицар на книгата"

Ето кога изплащат великденските добавки и кога пенсиите за май

Амнести Интернешънъл: Медиите се сблъскват със заплахи, тормоз и кампании за очерняне

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com