Едно от лицата на протеста за КТБ прибягна до "урина" спрямо Агенция ПИК

6673
Едно от лицата на протеста за КТБ прибягна до "урина" спрямо Агенция ПИК
Снимка: БГНЕС

С куп нецензурни думи станалият известен напоследък покрай протестите на вложители в КТБ Божидар Томалевски се обърна към агенция ПИК заради материал на медията. Ето и какво каза Томалевски (със съкращения):

"Очевидно е на всички, че щом вдигна шум около скандалните опити за съсипване и ограбване на вложителите в Корпоративна търговска банка, върху ми започва да се лее помия от точно определени медии. Длъжен съм да отговоря на драсканиците на журналистически маргинали и политико-ибрикчийски медии.

Божидар Томалевски пита БНБ и КТБ за определени операции

Казусът КТБ предизвика партия "Другата България", която е водена от Божидар Томалевски, да зададе конкретни въпроси относно извършени о...

Все още не доумявам откъде идва, например, името ПИК. Дали това е транслитерацията на английското "pig" – свиня, или ПИК от "пик-ня"? И двете са еднакво екзотични имена, но може би са и основен фетиш за НИдялко. Заедно с другия "животински" сайт Биволъ (братя на пик-льовците) могат да попълнят някоя циркова менажерия.

Вярно е, че в този сайт се пишат основно свинщини, може би с цел да се харесат на някоя по-голяма свиня. Хубавото е, че за интелигентните хора хигиената на хранене и четене е на едно и също ниво. Те просто не четат "свински" сайт или се въздържат от ядене на някои проди свине. Успокояващото е, че за угоените вече прасета винаги идва Коледа.

Ако от ПИК, например, бяха поне малко образовани, щяха да подходят по-интелигентно. Поне да звучат достоверно. Важното е едно – лоша реклама няма, продължавайте да квичите, прасета!"

Протестът на Божидар Томалевски за КТБ пристигна пред НС

Първите, които поискаха да се срещнат с новия-стар председател на Народното събрание Цецка Цачева, бяха протестиращите вложители в Корп...

Томалевски вероятно визира материала на ПИК "Лъсна нов международен измамник – лимонка на Цветан Василев! Прословутият Томалевски – Томалев – Томалети щял да спасява измамените вложители в КТБ?! Да пази Господ!". В него се посочва, че "според полицията" Томалевски е изпечен мошеник с няколко международни паспорта

Според ПИК през 1994 г. Томалевски е осъден и излежава присъда за наркотрафик. Търсен е от службите и заради измама при сделка с Община “Поморие“ през 2006 г. Тогава Томалевски се представя за чуждестранен инвеститор, под името Дарио Томалети и обещава стотици милиони за туристически голф-комплекс в крайморския град. Подмамена от прекрасните условия общината му апортира 2000 декара земя край Каблешково. Строежът на голф игрището и комплекса така и не се случва, а Томалев прави опити да обсеби апортираната земя. Заради тази скандална сделка представящият се като италиански инвеститор Дарио Томалети (Божидар Томалевски) е обявен за общодържавно издирване, но така и не е осъден, именно, защото е издирван като италианския гражданин Томалети.

Информацията за провалената сделка за голф-комплекса беше разкрита първо от "Биволъ". Един от собствениците на "Биволъ" е Асен Йорданов, който преди години за малко не беше убит заради разследванията му за заменките по Черноморието. Той е брат на Недялко Недялков, собственикът на ПИК. И двамата са синове на известния поет Недялко Йорданов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com