Експерт: Обществото ни толерира агресивното отношение към разликите и много от родителите се държат като деца

4889
Експерт: Обществото ни толерира агресивното отношение към разликите и много от родителите се държат като деца
Снимка: БГНЕС

Убийството на 16-годишното момче в Борисовата градина, не е планирано престъпление. Най-вероятно извършителят е на същата възраст. Това коментира в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио „Фокус“ психологът Росен Йорданов, бивш зам.-директор на Института по психология към МВР. Според него данните, които МВР е изнесло по случая, могат да повлияят на разследването и не бива да се спекулира с темата. Генералният проблем на обществото е в толерирането на агресивното поведение към разликите, каза още Йорданов.

„Ако едно общество научи своите деца и им показва, че разликите в статус, възраст, етнос, не са нещо лошо, то тогава те могат да станат обединител. По този начин дори и децата, които са по-импулсивни, ще се научат да се държат както трябва. Генералният проблем на нашето общество е, че то толерира агресивното отношение към разликите и много от родителите се държат като деца“, каза още Росен Йорданов. Според него институциите и обществото са еднакво ангажирани с проблема, свързан с насилието и агресията на младите.

Жена е убила 16-годишния Георги?

Разследването на хладнокръвното убийство на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина продължава да е в задънена улица. Източници...

Медиите също носят своята отговорност и трябва да възпитават толерантност, каза още Йорданов. Важно е училището освен образователна функция да има и възпитаваща роля, за да се спре насилието в училището. Родителите са най-важният фактор във възпитанието, но те трябва да бъдат подкрепени от учителите и институциите, категоричен е психологът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com