Фидосова към Костов: Никой не ви е нарушил правата

15654
Фидосова към Костов: Никой не ви е нарушил правата
Спорът тече от сутринта и поводът бе предложен проект за решение за удължаване срока на действие на Временната анкетна комисия, проучващата случаи на полицейско насилие

Никой не ви е нарушил правата и не ви е лишил от информация, обърна се от парламентарната трибуна зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова към Иван Костов, който обвини временната комисия за полицейското насилие в укриване на стенограми от заседанията им, предаде БГНЕС.

Спорът тече от сутринта и поводът бе предложен проект за решение за удължаване срока на действие на Временната анкетна комисия, проучващата случаи на полицейско насилие, създадена с решение на Народното събрание на 1 февруари 2012 г. Опозицията бойкотира участието си в нея и създаде своя, неформална и алтернативна. "Нямате легитимна комисия – там вие просто сте се събрали 5 човека от различни парламентарни групи", упрекна тя несъгласните с комисията, оглавявана от Красимир Ципов. "Елате, станете нейни членове, гледайте всичко това, г-н Костов", призова го Фидосова.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ отхвърли твърдението на опозицията, че официалната комисия е параванна. Тя призова към търпение: "Нека си свършат колегите работата, да излязат докладите и тогава да се прочетат протоколите. Има ред, който е установен за всички за достъп до класифицирана информация", припомни тя.

Всеки депутат има достъп до всяко закрито заседание и до всички протоколи, смята депутатът от ПГ на КБ Мая Манолова.

"Г-жо председател, време е да се намесите и да сложите точка на този срамен за Народното събрание спор и да въведете ред. Депутатите имат достъп, както до заседанията на комисиите, така и до протоколите на самите заседания", категорична бе тя. Манолова обвини председателят на комисията Красимир Ципов, че се поставя над закона и Искра Фидосова, която му правела компания. "Народните представители имат право за достъп до класифицирана информация, но могат да бъдат ограничени от достъп. Този достъп се определя или с решение на Народното събрание или с решение на съответната комисия. Искам да ви уведомя, че съм изискала от ръководството на комисията да ви бъде предоставено решение в подобен смисъл", намеси се в спора и председателят на НС Цецка Цачева.

Костов във Facebook: Веднага поискайте от "Газпром" да намали цените!

Лидерът на ДСБ Иван Костов демонстрира поредната си активност във Фейсбук. Бившият премиер призова правителството да поиска незабавно ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com