Финландската компания Patria достави на шведската фирма Saab транспортната машина AMV 8x8 System Platform

2427
Финландската компания Patria достави на шведската фирма Saab транспортната машина  AMV 8x8 System Platform
Снимка: Янев и Янев

Patria достави на Saab  транспортната машина AMV 8x8 System Platform въз основа на договор, подписан през юни 2020. Автомобилът ще се използва като платформа за тестване и разработка  на най-последното поколение електроника и видео системи за транспортните машини Saab, но също и за демонстрационни и маркетингови цели.

Saab ще оборудва транспортната машина  с най-новите си видео и електронни решения за транспортни средства, свързани със системите за комуникация и контрол C4I, както и други иновации. Машината AMV 8x8 System Platform съчетава познанията и опита на две високотехнологични компании. Patria обезпечава функциите и характеристиките на многофункционалните бронирани колесни машини с високо ниво на мобилност, преживяемост  и огнева мощ, докато Saab предлага издръжлива военна електроника, която отговаря на екстремните изисквания на бойното поле. Тези модерни характеристики, взети заедно, гарантират уникална добавена стойност за клиентите на настоящия пазар на транспортни машини 8x8.

Бойна машина Patria AMVXP 8x8 с обитаем купол Elbit 30 мм на изложението ХЕМУС 2020

Patria и Elbit Systems демонстрират бойната машина Patria AMVXP 8x8 с обитаем купол Elbit 30 мм на изложението ХЕМУС 2020, което се п...

"Нямаме търпение да започнем използването на този модерен автомобил, като платформа за тестване и развиване, а също и като пилотен модел за маркетингови цели, демонстриращ нашите възможности. Очакваме също така да продължим тясното си сътрудничество с Patria", съобщи Йорген Sedsten, главен изпълнителен директор на Saab Tactical Electronics AB.

"Очакваме  да видим транспортната машина,  когато Saab    приключи  интеграцията на системите си,  за да започнем  съвместни маркетингови операции на този високотехнологичен продукт. AMV 8x8 на Patria  е снабдена със съвременни системи за комуникация и контрол и е отлично решение за защитени, мобилни командни пунктове и щабове, подходящи за различни видове операции ", каза Петри Йокинен, вицепрезидент по продажбите и бизнес развитието на  подразделението  Patria's Land бизнес.

 Машината Patria AMV е лидер на световния пазар на модерните   транспортни машини 8x8 с реализирани продажби на повече от 1600 автомобила в осем държави. Patria AMV обезпечава функционалната ефективност  и необходимите характеристики на многофункционално транспортно средство. Тя  е идеалната транспортна машина  за всяка операция във всяка среда, където са  необходими мобилност, жизнеспособност и огнева мощ. Patria предлага широка гама от варианти, за да отговори на специфичните нужди на клиентите по целия свят - от горещите пустини до арктическите условия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com