Френски експерт влиза в управлението на БДЖ

3605
Френски експерт влиза в управлението на БДЖ
Снимка: БДЖ

Експерт от Франция ще помага с управлението на Българските държавни железници, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията.

По инициатива на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев в началото на годината бяха стартирани преговори с Френската република за изпращане у нас на международен експерт на високо равнище, който да консултира и подпомогне провежданите реформи в националния железопътен превозвач.
Във връзка със стартиралите действия по преструктуриране на БДЖ, в  МТС е получено писмо от Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, с молба за осигуряване на международен експерт в ръководството на компанията, който да подпомогне модернизацията на железопътната компания, чрез сливането на дъщерните дружества за пътнически и товарни превози, както и цялостното обновяване на железопътния сектор у нас.
От борда на директорите предлагат международен експерт да бъде назначен в Съвета, където се обсъждат и приемат най-важните управленски решения за компанията. „Това ще ни предостави възможност за консултиране на бъдещите планове и процеси в дружествата, и използване на европейския опит и добри практики на водещи железопътни компании“, се посочва още в позицията на Съвета на директорите.
В резултат на разговори на най-високо равнище, в началото на юли е получено положително становище от френската държава, която потвърждава номинирането на експерт с богат опит в железопътния сектор. В писмото се посочва, че е определен човек, който със своята богата експертиза може да подпомогне оздравяването на държавната железопътна компания. Той има дългогодишен опит във френските железници, които са едни от най-добрите в Европа.
Идеята на министър Събев за привличане на международни консултанти получи пълна подкрепа от министър-председателя Кирил Петков, който през март проведе среща по темата с френския министър на икономиката, финансите и възстановяването на Франция Брюно Льо Мер. Въпросът беше дискутиран и на среща между заместник-министъра на транспорта и съобщенията Божидар Костадинов и посланика на Френската република.
Предстои Министерството на транспорта и съобщенията да предприеме действия по назначаване на френския експерт.Експерт от Франция ще помага с управлението на Българските държавни железници, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията.
По инициатива на министъра на транспорта (вече в оставка) Николай Събев в началото на годината бяха стартирани преговори с Френската република за изпращане у нас на международен експерт на високо равнище, който да консултира и подпомогне провежданите реформи в БДЖ. Във връзка със стартиралите действия по преструктуриране на националния железопътен превозвач, в  МТС е получено писмо от Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, с молба за осигуряване на международен експерт в ръководството на компанията. Целта е той да подпомогне модернизацията чрез сливането на дъщерните дружества за пътнически и товарни превози, както и цялостното обновяване на железопътния сектор у нас.

От борда на директорите предлагат международен експерт да бъде назначен в Съвета, където се обсъждат и приемат най-важните управленски решения за компанията. „Това ще ни предостави възможност за консултиране на бъдещите планове и процеси в дружествата и използване на европейския опит и добри практики на водещи железопътни компании“, се посочва още в позицията на Съвета на директорите.

Пътници чакат влак над 6 часа в жегата

40 човека чакат над 6 часа влака Димитровград – Горна Оряховица на гарата в Дъбово. Това съобщи в профила си във Facebook Надежда...

В резултат на разговори на най-високо равнище, в началото на юли е получено положително становище от френската държава, която потвърждава номинирането на експерт с богат опит в железопътния сектор. В писмото се посочва, че е определен човек, който със своята богата експертиза може да подпомогне оздравяването на държавната железопътна компания. Той има дългогодишен опит във френските железници, които са едни от най-добрите в Европа.

Идеята на министър Събев за привличане на международни консултанти получи пълна подкрепа от министър-председателя Кирил Петков, който през март проведе среща по темата с френския министър на икономиката и финансите Брюно Льо Мер. Въпросът беше дискутиран и на среща между заместник-министъра на транспорта и съобщенията Божидар Костадинов и посланика на Френската република.

Предстои Министерството на транспорта и съобщенията да предприеме действия по назначаване на френския експерт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com