ГЕРБ опита да отвори АМ "Тракия" преди официалното откриване

14853
ГЕРБ опита да отвори АМ "Тракия" преди официалното откриване

Група народни представители от ГЕРБ премахнаха незаконно загражедения на АМ "Тракия", предаде БГНЕС. Сред тях са Димитър Бойчев и Иван Вълков, както и Семир Хусеин Абу Мелих, бившият областен управител на Бургас Константин Гребенаров, кметовете на градовете Царево и Поморие – Георги Лапчев и Иван Алексиев.

Те са нарушили законите за Движение по пътищата и устройството на територията, като без санкция от строителя или от възложителя в лицето на държавата са съдействали за премахнали сигнализационните съоръжения и знаци за отклонение на движението на АМ "Тракия" от пътен възел Зимница до пътен възел Карнобат.

Орешарски: Пускаме АМ "Тракия" на 15 юли

В понеделник, 15 юли, автомагистрала „Тракия” ще бъде пусната. Това заяви по време на парламентарния контрол премиерът Плам...

Областният управител на Бургас Павел Маринов се е обърнал с молба към директора на областна дирекция на МВР в Бургас Павел Димитров за осигуряване на охрана на сигнализационните съоръжения до окончателното приемане и пускане на движението по аутобана. Същата му е била отказана. Това наложи намесата на народния представител от ПГ на КБ и председател на парламентарната Комисия по регионална политика и местно самоуправление Димчо Михалевски да се обърне към министъра на вътрешните работи и вицепремиер Цветлин Йовчев за съдействие, да бъдат спазени законите на страната, съобщиха от БСП.

Днес рано сутринта бившият премиер Бойко Борисов поиска АМ "Тракия" да бъде открита, защото е завършена и обвини правителството, че бави пускането заради бюрократични подробности. Премиерът Пламен Орешарски пък отвърна, че магистралата ще бъде открита на 15 юли, какъвто е и крайният срок по план.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com