ГЕРБ предлага изграждане на паметник на жертвите на комунизма

12106
ГЕРБ предлага изграждане на паметник на жертвите на комунизма

ГЕРБ ще запознае кмета на София Йорданка Фандъкова, главния архитект на града Петър Диков и своите представители в Столичния общински съвет с идеята за изграждането на Мемориален комплекс, посветен на терористичната дейност на БКП и жертвите на комунизма в България, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ, предаде БГНЕС.

Идеята е на "Съюза на репресираните от комунистическия режим в Р. България" и беше представена пред заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и народните представители Димитър Главчев и Данаил Кирилов. Представителите на репресираните предлагат мемориалния комплекс да бъде изграден в София в пространството около НДК. В неговите рамки репресираните предлагат да бъде възстановен и "Войнишкият паметник", посветен на Балканската война, като върху него бъдат допълнени и имената на загиналите във Втората световна война, както и на военните, станали жертва на комунистическия терор върху българската армия.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пое ангажимент парламентарната група на партията да анализира законодателството, отнасящо се до реабилитацията на репресираните и да предложи законодателни промени, които да облекчат този процес. "Убеден съм, че ще намерим най-правилното решение, за да помогнем на всички репресирани. Българското общество не трябва да забравя стореното от комунистите и опасностите, които крият комунистическите режими", коментира още Цветанов.

Той заяви още, че ГЕРБ ще запознае столичния кмет Йорданка Фандъкова с предложението на репресираните за възстановяването на статута на ритуалната зала на бул. "Витоша" като културно средище и място за граждански дискусии, както и с нуждата на организацията от клуб, където да развиват своята обществена дейност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com