X
 
 

Героят Георги, убил змея, е горд и непреклонен

Името Георги има гръцки произход и може да бъде преведено като "земеделец" (geo - земя, ergon - работя). На територията на Европа името Георги започва да добива популярност едва в края на 14 век, когато кръстоносците донасят от Палестина историята за мъченичеството на свети Георги и за чудесата, които извършил.

Именният ден на Георги се празнува на 6-ти май, а самият ден е наречен Гергьовден. Това е най-популярното име в България. В различните страни името Георги се среща в още 33 различни варианта: Egor, Georas, Geordi, Geordie, Georg, George, Georges, Georgie, Georgio, Georgios, Georgiy, Georgy, Gheorghe, Giorgi, Giorgio, Giorgios, Giorgius, Goran, Gyorgy, Gyuri, Igor, Jerzy, Jiri, Jorgan, Jorge, Jorgen, Jurgen, Jurek, Jurik, Yorick, Yorik, Yurik и Ygor.

Готвенето на агнешко си е цяла наука

Гергьовден е! Днес на трапезата поднасяме агнешко. Всеки дори любител кулинар си има тайни за приготвяне на деликатеса, с който да изку...

Името Георги е смятано за едно от най-мощните и силни в творческо отношение. Планетните му господари са Слънцето и Венера. Те му дават артистичност и мъжественост.

За да се изгради образа на свети Георги, са заимствани черти от тракийския Херос.

Мъжете с името на светията, убил змея, винаги се борят докрай. Буквата "Г" ги прави горди и непреклонни. Имат силен дух и ясно формулирани принципи, които отстояват докрай. Най-силната им черта е тяхната последователност. Не обичат да губят независимостта си. По природа са "вълци единаци". Изявяват се като пазители на традиции: в политиката, спорта, бойните изкуства, армията. Стремят се да блеснат. Обичат да се кичат с военни лаври и харесват униформата. Твърдоглави и волеви, при тях няма средно положение: или са на върха, или са мрачни и изпаднали. Не понасят и някой да е наравно с тях. Имат отлична памет. С радост изчакват удобен момент, за да припомнят нечии чужди грешки.

Георгевците са галантни мъже. Имат представителна външност и не остават незабелязани. Тяхната атлетична фигура прави впечатление на съществата от женски пол. Въпреки че около тях винаги има красиви създания, готови на всичко, те не поемат нещата в свои ръце. Те не са свалячи. Оставят се на течението и често ги завладяват по-агресивните жени. По отношение на обясненията са много трудни и често остават неразбрани. Така любовният им живот понякога се превръща в голямо недоразумение. Понякога се налага да търпят жена, към която нямат чувства. Тяхната гордост им пречи да положат усилия и да покорят жената от мечтите си. За да се чувстват комфортно и удобно, те имат нужда от професионален успех и признание, а не от любовта на някоя жена. Дори парите за тях не са от значение. Своите деца ги превръщат в най-добрите заместници на бащиния професионален трон.

Традицията Гергьовден

Всички близки и роднини, събрали се около пълната трапеза с вкусно агнешко, редуването на пролетен дъжд с майско слънце, смях и веселие...

Жоровците са силни личности и самодисциплинирани. Затова са родени да командват и да бъдат шефове. Отговорни и вманиачени на тема професионализъм, те се борят с всички сили срещу посредствеността. Те не са кариеристи, но обичат да печелят титли и рекорди, звания и награди. Не обичат леката и спокойна работа. Отдават им се професии на офицери, спортисти в индивидуалните спортове, ръководители и полицаи. Биват ценени за чудесните си качества, но нямат много приятели, заради чепатия си характер и крайни амбиции. Затова и кариерата си правят най-често сами, без покровители. Винаги превишават правата си, а в спорове са ненадминати. За тях първото място е най-важно, а второто - равно на последното.

Здравето им е добро. Това личи и по външния вид. Не обичат да се оплакват и да посещават болници. Техният лек е работата. В по-зряла възраст могат да имат проблеми с кръвното налягане, неврит или ишиас. Имат заложби на дълголетници.

Когато фамилията се дублира с името /Георги Георгиев/, попадат под мощни и изнервящи вибрации. Така могат да се превърнат в престъпници с неизвестен край.

Успешните години в живота на Георгевците са: 16-24, 35-43, 48-52.

Честит Гергьовден

На 6 май всяка година почитаме Свети великомъченик Георги Победоносец (275-281 – 23 април 303). Той е един от най-почитаните св...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители