Гяуров: Агитките от "Орландовци" се предлагат на партиите пред изборите

9286
Гяуров: Агитките от "Орландовци" се предлагат на партиите пред изборите
Снимка: БГНЕС

Агитките, които участваха в конфликта в "Орландовци" се предлагат на партиите предвид наближаващите избори. Това каза в ефира на "Нова телевизия" генерал майор Димо Гяуров, бивш началник на Националата разузнавателна служба.

Гяуров заяви също, че не вярва размириците да са сценарий, подготвен от политици. Според него в момента политиците имат изгода от говоренето за политически сценарий, за да се отклони вниманието от неработещите държавни институции. "Няма сценарий. Сценарият идва постфактум", каза той.

М.Миков: Далеч сме от правовата държава

Това е посегателство, което ще има влияние върху политическия живот. Лошото е, че политическото говорене изпревари разследването, каза ...

"Ромите са маргинализирани и гладни, а българите не могат повече да траят бездействието на държавата и взимат нещата в свои ръце", допълни Гяуров. 

Аз не вярвам в идеята за пришълците. Ако къщите им се разрушат, то проблемът ще се разнесе на друго място, смята Гяуров. 

"Когато нещата са изтървани, трябват драконовски мерки", заяви още генерал майорът. Той визира работата на социалните работници, полицаите и училищата и подчерта, че трябва да се създаде интеграция и твърди санкции.

"За съжаление има организирани престъпни групи от цигани", каза още Гяуров. Според него основен проблем е съзнание за безнаказаност.

Мира Радева: Няма добри пенсии, след като си изнесохме децата в чужбина

През 20-те и 30-те години на миналия век българските власти са направили проучване и са установили, че в българското семейство мъжът е ...

Социологът Мира Радева пък изрази мнение, че конфликтите между българи и роми са резултат от „отсъствието на държавност” и от бездействието на администрацията на всички равнища и липсващите институции. 

"От една страна имаме гладни и необразовани роми, а от друга страна гладни и необразовани българи", каза Радева. "Няма невинни", каза още социологът.

"Водещият проблем е образователният", заяви Мира Радева. Тя бе категорична, че мерки като събарянето на незаконни постройки в гетата няма да реши проблема. Един от изходите от ситуацията, според нея, би било образоването на многото неграмотни хора в бедните квартали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Отиде си именит пловдивски писател
Отиде си именит пловдивски писател

Големият пловдивски писател Здравко Попов ни напусна на 85 -годишна възраст. Тъжната новина за неговата кончина съобщи съпругата му - актрисата...