Главният секретар на МВР на среща на ръководителите на полицията на Естония, България и Австрия

806
Главният секретар на МВР на среща на ръководителите на полицията на Естония, България и Австрия
Снимка: БГНЕС

Българска делегация, водена от главния секретар на МВР, участва в провеждаща се в Талин среща на ръководителите на полицията на Естония, България и Австрия, в рамките на Тройката председателства на Съвета на ЕС, съобщиха от МВР.

Главен комисар Младен Маринов представи пред колегите си структурата на МВР, както и приоритетите на българското председателство, изведени в две основни направления: Председателство на Съвет „Правосъдие и вътрешни работи” - част „Вътрешни работи”, подготвителните му органи и останалите работни формати в областта на миграцията и вътрешните работи (общо 34 работни формата); Ангажименти във връзка с осигуряване на сигурността на събитията на Председателството, които ще бъдат проведени в България. Главният секретар подчерта, че в рамките на своето председателство България ще работи за изграждане и прилагане на ефективни механизми за повишаване сигурността на гражданите на ЕС, укрепване на контрола по границите и по-ефективно управление на миграционните процеси.

Вътрешният министър: Колкото повече ни следят, толкова по-добре

Колкото повече ни следят, слушат, толкова по-добре, защото ще хванат лошите, ще хванат тези, които ни мислят лошото. Това заяви министъ...

От първостепенна важност за Българското председателство ще бъде завършването на реформата на Общата европейска система за убежище, основана на принципите на отговорност и истинска солидарност и финализирането на дискусията по отделните актове – част от правната рамка на тази система.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com