Главният секретар на МВР: Нямаме задължения да проверяваме по влаковете

7105
Главният секретар на МВР: Нямаме задължения да проверяваме по влаковете
Снимка: БГНЕС

Никъде няма в заповедта на министър Ананаиев да бъдат изграждани КПП-та на гарите. Нямаме задължения да проверяваме по влаковете. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов по време на брифинг в Министерския съвет относно мерките, които Вътрешното министерство предприема, по повод великденските празници. Как да обърнем влака и да го върнем, няма такава възможност, подчерта комисар Иванов.

Ако бъде изградено КПП на самата гара, какво ще правим с тези граждани, които колегите преценят, че нямат основание да дойдат в София? Ще ги държим на гарата, не знам. Не трябва да се мъчим да заобиколим системата и мерките, които са. Ограниченията са само за да се запази здравето на хората, заяви комисар Иванов. Той изрази съжаление, че на хората въобще не им пука и много от гражданите проявяват безотговорно поведение. Ние не искаме да санкционираме, не искаме да наказваме, но проверките ще продължат и след Великденските празници, уточни още комисар Иванов. (вижте ВИДЕО)

Той поясни, че засега не се налага армията да се включва и да подпомага дейността на МВР.

МВР: Кражбите чувствително намаляха заради коронавируса

Има чувствително намаление на кражби и грабежи по време на извънредното положение, а всички престъпления за периода са разкрити. Това к...

По думите му от направените на случаен принцип проверки по декларации, които са оставени на КПП на областните градове, проверени са 9312 декларации – е установено, че 641 лица, които са посочили основание, че отиват на работа, се оказва, че въобще не притежават сключени трудови договори.

80 лица са посочили, че отиват на работа, а са регистрирани в бюрата за безработни. „Не мисля, че полицаите, които са на тези КПП са там за подигравка и да се чудим как да ги излъжем. Премиерът беше ясен като каза, че има заповед на министър Ананиев, която е в сила и ние я изпълняваме – няма да бъде издавана нова заповед. Затварят се областните градове, вчера хората се юрнаха и на изхода от София беше страшно, подчерта комисар Ивайло Иванов.

Не знам къде отиват тези хора, не разбират ли каква е опасността? Заповедта на министър Ананиев казва, че областните градове се напускат, когато има основание за това. Единственото, което има разлика с предстоящите празници, тъй като са 4 почивни дни, се предполага, че повечето предприятия и държавни служби не работят и основанието отиване на работа ще отпадне. Колегите ще продължат да изпълняват своите задължения“, коментира още Иванов, цитиран от агенция "Фокус".

„В навечерието на великденските празници бяха проверени всички православни храмове. На 1281 от тях беше обърнато специално внимание поради факта, че те са категоризирани от нас като средища, в които се събират повече хора", поясни и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов

Мерки срещу коронавируса: Масирани проверки в кв. Столипиново в Пловдив (СНИМКИ)

Само за ден 65 души в Пловдив са глобени за неспазване на ограничителните мерки в страната, а на близо 130 е съставен протокол. Целият ...

По думите му за поредна година обект на проверките са: на първо място, създадената организация за пожарна безопасност, на второ, възможността за своевременна евакуация и на трето място, бързото погасяване на евентуално възникнал пожар“, обясни още комисар Николов. 

Главният секретар на МВР заяви, че КПП-та във вида, в който всички са свикнали да виждат, около храмовете няма да бъдат изграждани. Служителите на МВР ще следят за спазването на мерките пред църквите, които са препоръчани от Националния кризисен щаб и са издадени като заповед от страна на здравния министър Кирил Ананиев.

Стана ясно, че в днешния ден се очаква да бъде съставен и акт на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов за това, че беше заснет да стои на пейка на открито.

Темата продължава и в нашия блог.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Светлозар Желев: Нерде Ямбол, нерде Станбул (ВИДЕО)

Времето утре - 30 април 2024 г.

Ръководството на АПИ с ново попълнение

Ето кога трябва да е готов Терминал 3 на Летище София

Сериозен ръст на пътуванията на българите в чужбина през март

Проверяваме онлайн къде гласуваме на 9 юни

Магистрати, полицаи, адвокати: Преди 2 години ГДБОП е дала в прокуратурата имена от групата на Нотариуса

Вход свободен в Националния военноисторически музей по случай 6 май

Промените в Закона за хазарта: Защо сега и кой всъщност печели?

Обучителният център на BILLA в София отваря врати за посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com