Годишно изнасяме по 2000 тона цаца и над 1500 тона месо от рапани

5703
Годишно изнасяме по 2000 тона цаца и над 1500 тона месо от рапани

Изнасяме годишно по 2 000 тона цаца и над1 500 тона месо от рапани. Дори румънците изкупуват нашите рибни продукти. Това каза д-р Йордан Господинов, изпълнителен директор и представляващ Асоциацията на производителите на рибни продукти „БГ ФИШ”, по повод на одобрената, „Програма за морско дело и рибарство 2014-2020” (ПМДР), която ще стимулира развитието на сектора.

„Трябва да гледаме положително на нещата. Има много неуредици, но като ги изтъкваме всеки ден, само нагнетяваме положението. България няма нужда да бъде на опашката на ЕС. Асоциации като нашата и производството като нашето трябва да бъдат за пример, за да вдигнем нивото си и да придобием самочувствие”, посочи д-р Господинов.

Увеличаваме най-много вноса на тютюн и алкохол от ЕС

Увеличили сме най-много вноса алкохол и тютюн от ЕС, а при износа най-големият скок е на суровини. Това е заключението от най-новите да...

По думите му българските рибни продукти са изключително високо качество и са много търсени на световните пазари.

„Ние произвеждаме продукти с действително качество, но сме една нихилистична държава и посочваме само лошите страни”, коментира още той. Д-р Господинов коментира, че новата „Програма за морско дело и рибарство 2014-2020” (ПМДР) ще се отрази положително на сектора и ще допринесе за неговото развитие.

„Икономическата ситуация е динамична. Пазарът днес изисква едно, но утре може да изисква друго. С приповдигнато настроение съм след одобрението на програмата и мисля, че тя ще се отрази добре на сектора и страната”, категоричен бе той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Отиде си именит пловдивски писател
Отиде си именит пловдивски писател

Големият пловдивски писател Здравко Попов ни напусна на 85 -годишна възраст. Тъжната новина за неговата кончина съобщи съпругата му - актрисата...