Горнобанци излизат на протест, заплашват да блокират Околовръстното

33598
Горнобанци излизат на протест, заплашват да блокират Околовръстното

Търпението на жителите на столичния квартал "Горна баня" срещу безхаберието на общината е на път да приключи, научи Actualno.com. Гражданите излизат на протест в събота в 10,00 часа пред местното кметство и заплашват да блокират движението по Околовръстното. Недоволството на горнобанци е от пълната абдикация на общинските власти към проблемите им. Голяма част от улиците в квартала са абсолютно непроходими в зимни условия, тъй като никой не се сеща да ги почисти. Огромен проблем създава и липсата на канализация, а в последните два месеца почти всяка нощ крадци нахлуват в дворове и къщи и прибират каквото им попадне дори в присъствието на живеещите в домовете. Пълната анархия, която цари в квартала, принуди младите мъже да организират хайки през нощта, за да охраняват жилищата и имуществото си.

Чашата на търпението на горнобанци обаче преля със заледените и напълно непроходими улици, до които сигурно от години не се е доближавал снегорин. Идеята за протест се зароди в кварталната група в социалната мрежа "Фейсбук". В нея горнобанци споделят проблемите си и се обединяват срещу безхаберието на Общината и кметския наместник.

Отговорните органи нехаят за опасен жп участък в Горна баня

Още преди 20 години подадох сигнал, за да се направи прелез, подлез, надлез, каквото и да е. И нищо – пари за човешки живот няма....

Actualno.com публикува без редакторска намеса част от постовете на недоволните граждани от непочистените улици:

Здравейте съкварталци.

Аз и моето семейство живеем в вилната зона на кв.Горна Баня от 20 години и от както се помня тези улици са на това положение. Писахме жалби в Столична Община както и събирахме подписи от съседи и живущите в тази част на квартала и пак няма никакво развитие. Какво трябва да стане и да направим за да се обърне внимание на тези неща?

Чукалейски

Алоууууу, общината????? Само по главните ли пътища карате?? Така леко да се сипе солчица и по-малките улици???? Срам и позор! Особено по стръмните улички то вече не се понася. Не може ние гражданите винаги да вършим работата на другите. Или може би целта е всеки втори в Пирогов..?!?!?!? Ни напред, ни назад, ни настрани. Направо по задник с извинение да стигаме от т. А до т. Б. Така се очертава вече. Ще ме накарате събота и неделя (че не съм на работа), да снимам всяка една улица и после ги пускам снимките да пътуват за ТВ, па дано има някакъв отзвук. ПИСНА МИ!!!

Жена засрами мъжете на осмомартенския Тодоровден в Горна баня

Млада жена засрами мъжете в конните надбягвания на осмомартенския Тодоровден тази година в столичния квартал Горна баня, видя репортер ...

Людмила Апостолова

Хайде Горнабанци, сега е момента, от вчера ми запалиха телефона, кметици, кметове, полицаи и пр. НЕ БИЛО НЕОБХОДИМО ДА БЛОКИРАМЕ ОКОЛОВРЪСНОТО!!! ЩЕЛИ СМЕ ДА РЕШИМ ПРОБЛЕМИТЕ! ОООО ТИЯ СМЕ ГИ ЧУВАЛИ! НА 17.01 ЩЕ ЗАТВОРИМ ОКОЛОВРЪСНОТО! ИДВАЙТЕ С КОЛИ, ПЕША С КАКВОТО И ДА Е, НО АКО СЕГА КЛЕКНЕМ, ТОВА ЩЕ ПОКАЖЕ САМО КОЛКО НЕ НИ ПУКА КАК И КЪДЕ ЖИВЕЕМ!

Любомира Василева

КОМЕНТАРИТЕ И МНЕНИЯТА НА ГОРНОБАНЦИ ПО ПРОБЛЕМИТЕ В КВАРТАЛА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ И ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com