Градският транспорт в София вече и с въздушни маршурти*

44045
Градският транспорт в София вече и с въздушни маршурти*

Нова услуга за въздушен градски транспорт тръгва до броени дни в столицата, съобщиха от създателите ѝ „Хеликоптер“ АД. Услугата ще даде възможност на столичани да достигат от едно място до друго посредством маршрутни превози с хеликоптер.

Цената за превоз на пътник ще бъде 2.50 лв. на посока, като по повод старта на услугата на 10 април,пътуването през целия денще бъде безплатно. Необходимо е единствено предварително записване за полетите на уеб-сайта helicopteri.eu. Хеликоптерният превоз ще бъде достъпен всеки ден между 05:00 и 24:00 часа, като честотата на графика на превозните средства ще бъде еднаква, без намаляване на курсовете дори и извън пиковите часове.

До два месеца Варна ще получи новите си тролеи

Очаква се към средата на месец май във Варна да бъде докаран първият от 30-те нови тролейбуса на градския транспорт. Според кмета Иван ...

Стартъп компанията „Хеликоптери“ АД ще предлага услугата чрез спечелено преди годинафинансиране от фонда за рисково инестиране „Twelve“.От компанията не разкриват мащаба на инвестицията, но разчитат на бърза до средносрочна възвръщаемост, заради удобствата, които ще предложи въздушниятранспорт. Досега одобрените маршрути за пътуване в София са следните:

• Маршрут кв. Бояна - Летище София. Спирки с площадки за кацане и излитане наОколовръстен път, бул. Тодор Каблешков, бул. Гоце Делчев, бул. Петко Тодоров, Южен парк, НДК, бул. Патриарх Евтимий,Орлов мост, х-л Плиска, Окръжна болница, Летище София.

• Маршрут ж.к. Овча Купел – Летище София. Спирки с площадки за кацане и излитане наул. Бойчо Бойчев, НБУ, бул. Овча купел, бул. Никола Мушанов, пазара Красна поляна, бул. Тодор Александров, Известен столичен клуб, бул. Ал. Дондуков, парк Заимов, Подуене), Летище София.

• Маршрут кв.Симеоново - Център. Спирки с площадки за кацане и излитане на ул. Симеоновска, бул. Черни връх, бул. Никола Вапцаров, бул. Св. Наум, НДК, бул. Ал. Дондуков, пл. Александър Невски.

Промени на рейсове 280, 306 и 9 за почивните дни

Във връзка с ремонт и възстановяване на градинка "Докторски паметник" Столична община забранява от 07:00 часа на 29.03.2014г. до 24:0...

• Маршрут Бизнес парк Младост – Център. Спирки с площадки за кацане и излитане на Бизнес парк Младост, бул. Александър Малинов, Окръжна болница, х-л Плиска, Орлов мост, пл. Александър Невски

• Маршрут гр. Перник – ж.к. Илиянци.Спирки с площадки за кацане и излитане на ул. Отец Паисий, Перник-център, ж. к. Княжево, Околовръстен път, бул. Тодор Каблешков, пазар Красно село, Руски паметник, бул. Тодор Александров, ул. Скопие, ж. к. Надежда, ж.к. Илиянци.

Обмисля се откриването и на други дестинации, но те ще бъдат определени на по-късен етап в зависимост от желанията на клиентите и техническите възможности за реализация. Полетите ще се извършват от 8/16-местните транспортни хеликоптери AC316, произведени по европейски лиценз в провинция Шандун в източната част на Китай. До момента „Хеликоптери“ АД са закупили 20 машини и са подготвили 50 души летателен състав, като през следващите дни се очаква да бъде сключена нова поръчка за още 15 машини, стана ясно от думите на основателя и изпълнителен директор на компанията Николай Петров. Честотата на пътуване ще бъде през 30 мин. от начална до крайна точка с 5 до 7 мин. време за зарядка на гориво.

"Работим от дълги години, за да достигнем до този практически финален етап. Вярваме, че ще успеем да подобрим значително градската среда в София, ще намалим трафика в особено чувствителен за столицата момент.За да бъде успешна услугата, тя трябва да бъде достъпна и затова цените на билетите за пътуване ще бъдат ниски и почти идентични с тези на микробусните превози", споделя г-н Петров. Плановете на компанията са да развива услугата и извън България, но на първо време ще се тестват пазарните условия тук, за да се прецени рентабилността на последващите инвестиции.

Променят маршрутите на автобуси в София през уикенда

Ремонтните дейности на градина "Докторски паметник" налагат промяна в организацията на движението в София следващите два уикенда. От 7...

* Actualno.com честити на всички свои читатели и потребители Деня на шегата 1-ви април и им желае много усмивки. Колкото и да ни се иска тази услуга да е истинска, уви, тя е само мечта за средностатистическия софийски шофьор, за който предстои тежко лято на множество ремонти. Затова, още преди да е започнало, зареди се с положителна енергия. Усмихни се и се подготви за малко повече задръствания от обикновено. И си помечтай за деня, в който наистина хеликоптерите ще бъдат използвани за придвижване из София. А дотогава – честит 1 април и от екипа на Publicis Modem Cybermark, Publicis Sofia и Publicis Consutants и нашите медийни партньори!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com